Det bedste fra CeBIT (II)
Verdens største messe for forbrugerelektronik, CeBIT i Hannover, er netop overstået.
De omkring 25 gigantiske haller var undervejs fyldt med processor, grafikkort og monitorer. Men CeBIT er meget mere end det, for mange af hallerne var dedikerede til telefoner, GPS-udstyr og bærbar elektronik.
PC World har trampet CeBIT-hallerne tynde for at finde de mest interessante produkter inden for smartpones og navigation.
Husk også at læse PC Worlds dækning af motherboards, grafikkort og kommende cpu'ere i første del af vores CeBIT-highlights.
UMPC’ere og Samsungs F700
Samsung havde to kæmpe udstillinger på CeBIT 2007. Den ene var dedikeret til en eller anden afdeling af de europæiske mesterskaber i computerspil.
Det betød mest af alt, at der var mørkt og fyldt med meget høj musik af bum-bum-bum-varianten, der ellers mest er forbundet med sænkede Opel Kadetter.
Samsungs anden stand var noget anderledes. Den var hvid, stille og fyldt med teenagepiger i hvidt tøj. Det var her Samsungs mobiltelefoner var udstillet.
Vores mål var Samsung Ultra F700, som vi tidligere har skrevet om her.
Vores første indtryk er, at F700 er langt mindre, end hvad vi havde ventet. Vi har efterhånden vænnet os til HTC's lidt store modeller, men F700 er måske 2/3 størrelse af almindelige smartphones. Specifikationerne er en 2,78 tommer skærm med fuld HTML browsing, et fem megapixel kamera, både touchskærm og QWERTY-keyboard der folder sig ud samt HSDPA i den helt hurtige variation. Nu venter vi bare på, at telefonen kommer til Danmark.
Desværre kunne vi ikke finde nyt om styresystemet, og de Samsung-repræsentanter, vi fandt ved udstillingen, var mere interesserede i at forhindre os i at tage billeder end at tale med os. Det kan undre, siden billederne findes på Samsungs officielle presse-side, men måske kedede de sig blot.
På redaktionen har vi mistanken om, at Samsung med valget af personale på deres mobilstand blot forsøgte at genskabe oplevelsen fra mange butikker, nemlig at du som kunde oplever at vide mere om produktet end sælgeren.
Imellem de mange telefoner havde vi også svært ved at spotte Samsungs UMPC, kaldet Q1, på trods af at den netop har fået et facelift. Til gengæld havde alle mulige i Danmark ukendte firmaer fra Taiwan og omegn UMPC’ere med.
Biler og bærbare
Storproducenten Asus havde også en større, men ikke gigantisk, stand. Her viste de alt fra internet-radioer i retro-design til habile læderklædte bærbare.
Ukendt for mange er Asus også telefonproducent. De har en række smartphones og PDA’ere på programmet, men mest interessant er nok deres P735 UMTS Business Phone. Der er tale om en Windows Mobile telefon med WiFi/GSM/GPRS/3G, men desværre uden det hurtige HSDPA.
Til gengæld har Asus placeret en USB-host mulighed i telefonen. Det har vi tidligere set i Pocket PC'ere fra FujitsuSiemens, og det kan være meget nyttigt, hvis de vigtige informationer ligger på en USB-nøgle.
I øvrigt var Asus også hoppet på årets biltema. AMD havde en Formel 1-racer, spilproducenten Electronic Arts en Golf GTI, CarTFT.com en Porsche GTR og Asus en Lamborghini Murciélago. Vi kiggede desperat efter en mulighed for at vinde køretøjerne, men de urimeligt fedtede producenter regnede alle med at køre hjem i dem igen.
Få gratis glæder
I det hele taget var det meget småt med de gratis glæder på CeBIT 2007. På strategiske steder stod der godt nok letpåklædte unge damer og delte indkøbsposer med logo på ud, men siden alle andre også delte indkøbsnet ud, endte vi med at fylde nettet med andre net.
Intet nyt fra Logitech/Creative-fronten
Vi var også et kig forbi både Logitechs og Creatives stande, men her var det småt med nyhederne. Det mest interessante var måske snarere, hvad producenterne havde at lægge vægt på. I mange stande var fokus nemlig på sofaer og fladskærmstv - og af og til i en sådan grad at man følte sig hensat til et boligprogram.
Målet er at vise, at pc’en er blevet en del af møblementet og er stuens nye underholdningscentrum, hvorfor højtalere, keyboards og fjernbetjeninger kræver et facelift.
Nye navigatorer fra Garmin og Medion
Navigationsområdet er måske et af dem, der vokser mest voldsomt i øjeblikket. Cirka hver tredje bilist i Danmark er udstyret med en GPS-navigator, og salget fortsætter derudaf.
Alligevel kan man blive helt overvældet i den CeBIT-hal, som var dedikeret til GPS- og navigationsteknologi. Her var spækket med navigationsløsninger i alle afskygninger, med hovedvægten på skærme i otte tommer klassen.
En af de interessante bud var fra tyske Medion, der bød på nye og redesignede navigatorer. Både hardwaren og softwaren så også ud til at have fået en tiltrængt overhaling, så se efter de gode tilbud i din lokale Aldi.
Og så var der i øvrigt GPS i alting inklusive almindelige USB-nøgler i standardstørrelse, så mon ikke vi snart ser GPS-chips indbygget i nogle almindelige bærbare. Producenterne skal jo skille sig ud med et eller andet, mens de venter på Intels nye bærbare-platform kaldet Santa Rosa (læs PC Worlds baggrund om Santa Rosa her).
Garmin introducerer budget-serie
I navigationshallen fandt vi også Garmin. Her var der nyt, for Garmin kunne introducere en ny modelrække baseret på deres populære nüvi serie.
Der er dog tale om en række modeller i den billige ende af spektret, designet til at tage kampen op med de mange andre mærker der sælges i Harald Nyborg. Serien hedder nüvi 200 og vil bestå af 200, 250 og 270 - alle med en 3,5 tommer skærm, indbygget antenne, sd-slot og omkring 4 timers batterilevetid.
Priserne er henholdsvis 249, 299 og 449 euro, og de danske priser er endnu ikke kendt. Udover prisen adskiller designet på nüvi 200-serien sig også noget fra 300 og 600-serien.