Det bedste fra CeBIT (I) - kinesere og computere

Sammen med mere end 200.000 besøgende og 6.100 udstillere har PC World været på it-messen CeBIT. Vi præsenterer de mest spændende produkter i denne reportage.

Det bedste fra CeBIT (I) - motherboards, kølere og kinesere

I lighed med mange tusindvis af andre teknologihungrende forbrugere var PC World i år på verdens største messe for forbrugerelektronik, CeBIT.

Og når arrangørerne siger verdens største, så mener de det. De første tre dage af messen nåede 200.000 gæster at besøge de 6.100 udstillere fra 77 forskellige lande. Man skulle med andre ord stå tidligt op for at klemme sig ind imellem de mange entusiaster, repræsentanter og almindelige nysgerrige mennesker.

Det, som møder de mange hundredetusinde gæster, der hvert år valfarter til CeBIT, er hal efter hal fyldt med en underskov af hundredvis af små koreanske, kinesiske og taiwanesiske firmaer.

Deres produkter plejer at være USB-nøgler, hukommelseskort og alle mulige dimser. Men i år var de opgraderet til strømforsyninger, fladskærms-tv og alle slags produkter inden for trådløse netværk og kabler.

Over for den strøm af mærker og produkter er det, at man opdager, hvor begrænset vores udbud egentligt er. CeBIT er med andre ord globaliseringen for fuld udblæsning, og Kaj Holgers elskede Bella ville ikke have en chance her.

Nye Intel-processorer og chipsets

En af de første stande vi besøgte var Foxconn. Foxconn er en af verdens allerstørste producenter af elektronik og lancerede deres eget brand for et par år siden. Før den tid producerede de udelukkende til andre firmaer, der så satte deres logo på kassen.

Nu er Foxconn med helt i spidsen med produkter fra top til bund inden for både AMD,-og Intel-baserede motherboard-løsninger, grafikkort, blæsere og kabinetter.

Det mest interessante var imidlertid, at Foxconn, i lighed med alle de andre store motherboardproducenter som MSI, Asus og Gibabyte, havde nye Intel-baserede løsninger klar.

Der er tale om P35 og G35 løsninger baseret på nye Intel chipsets. Fordelen er en ny FSB og RAM-hastighed, der sniger sig op på 1066 MHz for tilsyneladende at kunne matche de nye Intel processorer, der nu er krøbet ned på 45 nanometer.

Der er desværre intet nyt om, hvornår Intel faktisk lancerer deres nye processor, men regn med engang til sommer når lanceringen af bærbar-platformen, kaldet Santa Rosa er vel overstået.

Nye grafikchips fra Nvidia

CeBIT bød også på nye grafikchip fra Nvidia. I første omgang dog kun uofficielt. Dem fandt vi hos storproducenten MSI, der dog blot kaldte dem for "Nvidia DirectX 10". Det var dog et halvsløvt forsøg på at dække over, at der er tale om de kommende GeForce 8400 og 8600 grafikkort.

Vi har endnu ikke specifikationerne, men alt taler for, at det er neddroslede versioner af 8800GTX-chippen, som dermed er afløseren for 7600- og 7300-serien.

Intet sted på messen kunne vi finde tilsvarende nyt fra ATI, men de producenter, vi talte med, mente, at den længe ventede nye ATI-chip kaldet R600 endnu engang var forsinket.

Alle er dog enige om, at det kommende kæmpekort fra ATI bliver en strømsluger af format. Så mon ikke det er, hvad Topower Computer Industries håber på. De kunne i hvert fald præsentere en ekstern monster-strømforsyning på hele 2000 Watt. Det er jo en oplagt gave til manden, der har alt, inklusive to GeForce 8800GTX i SLI-konfiguration.

Fokus på spil og entusiaster

Selv om flere producenter kunne vise kommende Nvidia-modeller, så siger det måske lidt om CeBITs betydning, at Nvidia ikke selv var stærkt repræsenteret.

Det samme gælder også delvist for Intel, der, uagtet at mange producenter kunne fremvise Intel-produkter, ikke selv var særligt stærkt til stede på CeBIT.

Faktisk var Intels stand gemt lidt væk i et hjørne og var fyldt med folk, der spillede World of Warcraft.

Intel og mange andre producenter var således ekstremt fokuseret på de såkaldte e-sports, og store dele af deres boder var reserveret til spillekonkurrencer.

Det betyder nok, at Intel, Samsung og flere andre har gennemskuet, at det er entusiasterne (tidligere kendt som nørder) der køber de store maskiner - og også af og til bruger den kraftige hardware til andet end 7-kabale og Excel-ark.

Sjovere at være med end at se på

Det er en spændende udvikling, som der er rivende gang i Asien. Det så vi senest, da PC World var med AMD til verdensmesterskabet i computerspil i Monza, Italien. Her var PC Worlds udsendte konstant omgivet af speedsnakkende asiatiske tv-hold, der transmiterede fra hver eneste kamp.

Men selv om udviklingen er spændende, så er det en kedelig udstilling i en bod. Faktisk huskede PC Worlds udsendte pludselig forhenværende kulturminister Jytte Hildens ord om, at det er sjovere at være med end at se på, for det er ikke specielt ophidsende at se en masse folk, der sidder med hovedet inde i skærmen og klikker løs.

- Anden del af PC Worlds CeBIT 2007-dækning følger i morgen. Fokus er på navigation og smartphones.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering