Nem musik uden tråd fra Logitech

Logitech Wireless DJ Music System streamer musik fra computer til stereoanlæg. Produktet har i den grad potentiale, men vi håber, at Logitech kurerer børnesygdommene i en eventuel efterfølger.

Nem musik uden tråd

I takt med at computeren tager over som hjemmets musikcentral og sender cd-samlingen i eksil, opstår behovet for løsninger, der binder maskinen sammen med stereoanlægget i stuen.

Sådan en størrelse er Logitech Wireless DJ Music System, der gør brugeren i stand til at kontrollere trådløs musikstreaming fra pc til et musikanlæg.

Produktet består af tre enheder, hvoraf den mest synlige er den helt igennem nydelige fjernbetjening med en dejligt stor og læsbar skærm, et rullehjul og et overskueligt antal knapper.

Således styres og overskues alt fra fjernbetjeningen, hvor man med den konkurrerende Squeezebox – som vi har anmeldt her – må nøjes med et display på selve modtagerenheden.

Fjernbetjeningen udveksler igen afspilnings- og kontroldata med en lille radioenhed, der tilsluttes computeren via USB-stikket.

Det er også denne centrale radioenhed, der trådløst streamer musik til en modtager, som tilsluttes stereoanlægget via et 3,5 mm minijack eller et sæt ganske almindelige stereokabler. Modtageren agerer samtidig dockingstation og oplader for fjernbetjeningens genopladelige batteri.

Teknisk er Wireless DJ Music System altså en kringlet størrelse. Alligevel er systemet forbløffende enkelt at installere. Det tager godt og vel ti minutter.

Produktet anvender computerens mediaafspiller til at afspille musik og understøtter både iTunes, Musicmatch Jukebox og Windows Media Player.

Nem fjernbetjening

Helt basalt har man derfor adgang til nøjagtig de samme musikfiler, som man ville kunne spille på sin computer. Man vælger nummer, album eller kunstner ved at anvende fjernbetjeningens rullehjul til at gennemsøge computerens musiklister.

Det er nemt, og responstiden fra man trykker på fjernbetjeningen til der strømmer musik ud gennem stereoanlægget er helt acceptabel.

Desværre indeholder fjernbetjeningen ingen genveje eller alfabetiske søgelister. Det er et regulært problem, hvis man har meget musik på sin computer. Hvilket man jo typisk vil have, hvis der investeres 2.000 kroner i et produkt som dette.

Vi fik eksempelvis gevaldig lyst til at høre Metallica. Men da vi efter 30 sekunders rulleri ikke var nået længere end til "E", så endte det med Eminem i stedet. Ikke noget skidt alternativ, men ret irriterende at det skal være SÅ besværligt.

Man kan håbe, at en kommende firmwareopdatering indeholder en eller anden genvejsfunktion, der gør det muligt at søge ud for forbogstaver.

Nemme afspilningslister

Til gengæld er det ekstremt enkelt at lave afspilningslister, og Wireless DJ Music System understøtter også de lister, der allerede ligger på computeren. Hvilket i mange sammenhænge altså er den letteste løsning.

Ligeledes kan man afspille et nummer på computeren og et andet på stereoanlægget, og det er en fin detalje. Desuden er kvaliteten af den lyd, der strømmer ud af højttalerne, acceptabel.

Dog skal man ikke placere den USB-tilkoblede radioenhed alt for tæt på trådløse netværk, skærme eller højttalere, for der opleves pauser og udfald i musikken, fordi radiosignalet forstyrres.

Det kræver en del opfindsomhed at undgå, eftersom ledningen kun er halvanden meter lang, og det er simpelthen ikke godt nok!

Ligeledes angiver Logitech, at den maksimale afstand mellem pc og stereoanlæg er 110 meter, "men kan være afhængig af omstændigheder i omgivelserne". Som for eksempel vægge i et hus, kan vi konkludere.

Vigende lydkvalitet

Vi oplevede nemlig vigende lydkvalitet og udfald allerede på små tyve meters afstand. Lydkvaliteten blev dramatisk forbedret ved at flytte radioenhederne en smule, men stadig tyder oplevelsen på, at Logitech skulle have skruet en smule op for sendestyrken.

Desværre anvendes en proprietær radioteknologi, og derfor kan man ikke – som med Squeezebox – blot booste sit trådløse netværk for at opnå bedre dækning. Ligeledes savner vi muligheden for at tænde for computeren via Wireless DJ Music System.

Logitech Wireless DJ Music System er ikke et dårligt produkt. Det er tværtimod sublimt designet, overvejende velfungerende og vil opleves som en reel gevinst for alle, der gerne vil have computeren til at spille sammen med stereo-anlægget.

Havde Logitech blot kureret børnesygdommene, før de smed produktet på markedet, havde vi også belønnet det med topkarakter. For det har det absolut potentiale til.

Men sådan skulle det altså ikke være i første omgang.




IT-JOB

HusCompagniet A/S

Integration specialist

SEGES Innovation

DevOps med ambitioner

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Data Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere