Black’n’White ultrabærbare fra MSI

MSI er primært kendt for sine bund- og grafikkort, men har også kastet sig over notebookmarkedet. Fraregnet vores forbehold kan de to nye maskiner anbefales som nydelige og konkurrencedygtige alternativer til lidt dyrere ­ultrabærbare mærkevarer.

MSI er primært kendt for sine bund- og grafikkort, men har også kastet sig over notebookmarkedet. Nu er de første MSI-maskiner kommet til Danmark, og Zitech har været så venlig at låne os et par stykker, nemlig et par fysisk (næsten) identiske ultrabærbare af typen MSI Mega Book.

Hvor Mega Book S271W er opbygget om en AMD Turion 64 X2 processor med en clockfrekvens på 1,6 GHz, banker der under skallen på Mega Book S262B en Intel Core Duo 1,66 GHz. Nu er maskinerne som sagt kun næsten identiske af udseende, for hvor den AMD-baserede sag er kridhvid i bedste Apple-stil, er Intel-maskinen sort som graven.

Begge har 12,1" skærme i bredformat med en opløsning på 1.280 × 800 pixels. Et udmærket format, der – lidenheden til trods – sikrer tilstrækkeligt med overblik og arbejdsplads. Designet er gennemført nydeligt, og konstruktionen virker tillidvækkende.

Med en vægt på blot 2,1 kg er maskinerne velegnede til travle mødeløver, der render fra det ene konferencelokale til det næste. Eller som studiemaskiner, der passer ned i selv en smal Haglöfs-rygsæk uden at gøre meget væsen af sig.

AMD-maskinen holdt sig i øvrigt kørende i næsten to en halv time på et fuldt opladet batteri med fuldt blus på skærmen og alle strømbesparende funktioner samt trådløst netværk slået fra. Det er virkelig flot, og man kan under almindelige arbejdsforhold forvente en batteritid, der mindst er en time længere.

Eneste konstruktionsmæssige anke er, at batterierne på begge maskiner rager et par centimeter ud bag selve chassiset, hvilket – hvis man er tilstrækkelig uheldig – kan gøre maskinerne ekstra sårbare overfor stød eller tab.

Ydelsesmæssigt matcher de to maskiner hinanden meget præcist. AMD-maskinen (Mega Book S271W) scorede 2.387 point i vores benchmark, der blev udført med PCMark05, mens den Intel-baserede Mega Book S262B slog den med knap 100 point og opnåede en samlet score på 2.480.

Maskinernes størrelse taget i betragtning er dette helt acceptabelt og rigeligt til arbejdsbrug; man kan trods alt ikke vente samme kraftoverskud af en computer i dette lille format som i monsterbærbare på tre-fire kilo eller mere.

De enslydende testresultater viser endnu en gang, at AMD med sin Turion 64 X2-processor stort set matcher den lidt dyrere Core Duo-processor fra Intel. Begge maskiner har tillige sammenlignelige, integrerede grafiske kredsløb med delt systemhukommelse.

Omvendt må vi erkende, at vores test ikke er helt retvisende. For hvor AMD-maskinen har 1 GB systemhukommelse, kunne testudgaven af den Intel-baserede Mega Book S262B kun stille med 512 MB. Den endelige udgave af S262B fra Zitech har dog ligeledes 1 GB systemhukommelse, så man må forvente, at den vil kunne score en smule højere. Men stadig – fint gået af den billigere AMD-maskine. Også selv om vores testudgave larmede markant mere end den Intel-baserede fætter, der var stort set lydløs.

Forbindelsesmæssigt er maskinerne også fint med. Begge har BlueTooth, tre USB-porte og trådløst 802.11 a/b/g-netværk.

Det skal bemærkes, at begge test­maskiner havde småskavanker, der under almindelige omstændigheder ville være returneringsårsag: AMD-maskinens display flimrede fra tid til anden grumt, mens blæseren kørte umotiveret op og ned i hastighed, mens den Intel-baserede maskine tydeligvis havde et defekt batteri eller en løs forbindelse.

Dette vælger vi at tilskrive, at maskinerne er en del af Zitechs testudvalg og muligvis endda præfabrikationsmodeller. Derfor indgår defekterne ikke i karaktergivningen.

Fraregnet vores forbehold kan begge maskiner anbefales som nydelige og konkurrencedygtige alternativer til lidt dyrere ultrabærbare løsninger fra de store mærkevarefabrikanter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere