To konkurrenter på mikrobetalingsmarkedet

Markedet for mikrobetalinger er kun langsomt ved at komme i gang. Så langsomt, at mikrobetaling om seks måneder sikkert vil blive udråbt til en fiasko. Men de to største konkurrenter, FDIM med Valus-systemet og Content Billing med CoinClick-systemet, er begge klar til at indtage markedet.

De to store aktører ? FDIM med Valus på den ene side og Content Billing med CoinClick på den anden side - kan ikke helt blive enige om, hvor mange aktører, der er på det danske mikrobetalingsmarked.

? To, siger Jens Galatius, chef for e-banking i Nordea, og fortsætter:

- Der er Valus og os. Vi ser ikke eWire som en konkurrent, og SDC?s nye udspil inden for mobilbetaling ligner et eksperiment, som ikke er i direkte konkurrence med Valus og CoinClick. Men det er i øvrigt meningen med Content Billing-selskabet, at det skal tage sig af betaling for digitale services, uanset kanal.

Jens Galatius udtaler sig med vægten af Content Billings ejere i ryggen. De er, foruden Nordea, Danske Bank, BG Bank, Regionale Bankers Forening, Lokale Pengeinstitutter, PBS og TDC.

? Der er tre aktører på mikrobetalingsmarkedet, CoinClick, eWire og os, siger Rune Bech, chef for TV2 Interaktiv og formand for FDIM-styregruppen om mikrobetaling.

Glæder sig over konkurrence

Rune Bech er sikker på, at medierne glæder sig over konkurrencen på markedet, fordi konkurrence som i alle livets andre forhold giver bedre produkter.

? Det mener jeg, selv om bankerne har ladet sig kraftigt inspirere af kravspecifikationen til Valus, som har været offentligt tilgængelig, siger Rune Bech.

? Men jeg tror, bankerne er bange for, at Valus eller deres eget CoinClick bliver en konkurrent til dankortet. I hvert fald har de sat et loft på 50 kroner for transaktionerne i CoinClick, siger Rune Bech.

Der er ikke noget loft over transaktionerne i Valus.

Som en bøgehæk

Hos både medierne og bankerne er der enighed om, at markedet kun vil komme langsomt i gang.

? Det er jo en forudsætning, at der udvikles gode services, som folk vil købe. Vi har endnu til gode at se noget, der kan flytte markedet. Priskrig på ringetoner gør det ikke alene, siger Jens Galatius.

Rune Bech opfordrer alle til at have tålmodighed.

Han sammenligner markedet med en nyplantet bøgehæk, hvor de små planter skal have tid og næring, før de med tiden bliver til en fuldvoksen bøgehæk.

? Jeg tror, at markedet vil gå så langsomt i gang, at mikrobetaling om seks måneder vil blive udråbt til en fiasko.

Men om ti år vil man til gengæld opfatte introduktionen i år som et paradigmeskift i internettets historie, siger Rune Bech.

Der er fire websteder, der har taget Valus i brug. Ifølge Rune Bech følger 10 mere i løbet af juni, og yderligere 30 har annonceret, at de introducerer Valus-betalt indhold i løbet af efteråret.

Når CoinClick går i drift, er mellem fem og ti websteder klar med indhold, der kan betales med bankernes løsning.

Denne artikel stammer fra den trykte udgave af Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere