Formidler billig outsourcing

Mange IT-virksomheder får ikke løst udviklingsopgaver på grund af mangel på kvalificerede medarbejdere. Et britisk outsourcing-firma i Danmark formidler arbejdsopgaver til billigere lande. Men kunderne står ikke i kø.

De danske IT-virksomheder er tilbageholdende med at sende udviklingsopgaver til udlandet, selvom der i praksis mangler kvalificeret arbejdskraft herhjemme.

En undersøgelse foretaget blandt IT-Brancheforeningens medlemmer viser, at 24 procent af virksomhederne ikke får løst udviklingsopgaver, fordi de mangler arbejdskraft.

Men det får dem ikke straks til at sende opgaverne videre til Østeuropa eller Asien:

- Mange virksomheder får en dårlig smag i munden, når de hører ordet outsourcing. De er vante til at blive overstrømmet med mere eller mindre seriøse tilbud fra især Østeuropa på billigt programmeringsarbejde, siger direktør Jens Brinksten fra firmaet Solitar IT People.

Britisk firma

Firmaet er for nylig åbnet som en afdeling af det britiske Solitar Systems, der har specialiseret sig i at formidle udviklingsopgaver fra vestlige virksomheder til primært Indien, der er kendt for højt kvalificeret og billig arbejdskraft.

Den massive støj på linjen fra de udenlandske firmaer gør det imidlertid svært at komme igennem med budskabet om outsourcing, der efterhånden er omgærdet af mytedannelser.

- Jeg føler mig sommetider som en anden Don Quixote, der kæmper en kamp mod vindmøller, siger Jens Brinksten.

Bindeled

- Alle har som regel hørt om nogen, der er kommet galt af sted med outsourcing, tilføjer han.

Hans firma, der i Danmark foreløbigt har seks ansatte, går efter små og mellemstore virksomheder, der har behov for at få løst mindre udviklingsopgaver.

De store millionkontrakter på software-outsourcing sidder store spillere som IBM og EDS på.

Solitar IT People satser på at være bindeled mellem den danske kunde og de udenlandske programmører. Så kan kunden være sikker på, at det er en dansk projektleder, der har ansvaret for, at opgaven bliver løst korrekt.

Penge at spare

Selv med denne mellemmand er besparelserne markante ved at outsource opgaver:

- Som minimum sparer man en tredjedel af udviklingsprisen, hvis man sender opgaven til Indien, og i nogle tilfælde er besparelsen på 50 procent, siger Jens Brinksten.

Solitar Systems har sit eget udviklingscenter i Indien, hvor der arbejder knap 100 udviklere, projektledere og teknikere.

Rusland mangler indernes ry

Besparelserne for den danske virksomhed bliver endnu større, hvis man for eksempel sender opgaver til Rusland, der endnu ikke har Indiens ry for kvalitet omkring programmeringsopgaver.

Solitar IT People er derfor i færd med at undersøge det russiske marked og finde egnede samarbejdspartnere:

- Kompetencen fejler ikke noget, men de russiske firmaer er ikke særlig gode til at markedsføre sig selv. Mange af dem har været bygget op omkring et projekt, og nu mangler de netværket til at komme videre, siger Jens Brinksten, der netop er kommet hjem fra Skt. Petersborg.

- Alene i Skt. Petersborg-området er der 200.000 studerende inden for teknisk orienterede uddannelser, bemærker Jens Brinksten.

Men inden Solitar IT People formaliserer et samarbejde med russerne, skal de danske virksomheder gerne få øjnene op for software-outsourcing. Indtil da sendes opgaverne til Indien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere