Evercom Network tæt på kollaps

Nordens største pc-producent er på randen af konkurs. En løsning på selskabets finansielle problemer er blevet forkastet af Danske Bank, der udover at være hovedbankforbindelse også er den største kreditor. Intense forhandlinger om at redde stumperne.

Ulykkerne fortsætter med at regne ned over den børsnoterede norske pc-producent Evercom Network.

En totalt mislykket fusion med danske Datagrossisten for et par år siden og en efterfølgende dyb krise har tæret så meget på koncernens modstandskraft, at en fallit hurtigt kan blive en realitet.

Ifølge selskabets tidligere fungerende koncernchef og nuværende medlem af bestyrelsen, Per Jørgensen, har ledelsen ført intense forhandlinger om en redningsplan siden mandag.

Truet af lukning

- Der er store chancer for, at vi må lukke. Vi har fundet en løsning på gælden, men mangler investorer, der vil tilføre Evercom de nødvendige midler til at fortsætte driften, siger Per Jørgensen.

Han oplyser, at ledelsen i løbet af ugen nåede frem til en aftale med flertallet af kreditorerne, men den plan er siden blevet forkastet af Danske Bank, der udover at være Evercoms hovedbankforbindelse også er største kreditor.

Danske Bank forlanger, at der findes ny kapital - minimum 15 millioner norske kroner - hvis banken skal eftergive sin del af gælden på i alt 28,5 millioner norske kroner. Det er ikke lykkedes.

Efter at have forkastet redningsplanen har Danske Banks forhandlere ifølge Per Jørgensen givet Evercom Network et døgn til at finde en løsning. Tidsfristen udløber torsdag aften.

Ifølge en meddelelse fra Evercom Network til den norske fondsbørs torsdag ville redningsplanen have indebåret, at kreditorerne mod at frasige sig deres tilgodehavende ville få udbetalt en dividende på seks millioner norske kroner.

Millionkrav mod dansk selskab

Sideløbende med de kaotiske tilstande i det norske moderselskab vælter kravene ind til konkursboet efter datterselskabet i Danmark, det tidligere Datagrossisten.

Kurator, advokat Laurits Toft, oplyser, at de samlede krav mod Evercom Network Danmark indtil videre skal gøres op i et to-cifret millionbeløb. Han understreger dog, at de endelige tab kan blive noget mindre idet det endnu ikke er lykkedes at afhænde tre ejendomme, som selskabet ejer.

Blandt kreditorerne efter det danske datterselskabs kollaps er Aston Group og Compaq Leasing, der tilsammen har 5,5 millioner norske kroner til gode.

I sidste uge medførte den trængte situation, at kreditforsikringsselskabet Gerling nulstillede Evercom Networks kreditværdighed, hvilket medførte et endnu større pres mod den i forvejen tomme pengekasse.

Danske Bank tavs

Danske Bank har ikke ønsket at kommentere situationen i Evercom Network med henvisning til, at der er tale om kundeforhold.

En Evercom-aktie står pt. i 1,26 norske kroner på den norske fondsbørs, hvilket giver selskabet en børsværdi på sølle 8,3 millioner norske kroner.

Det var i dag ikke muligt at træffe Aston Groups administrerende direktør Mogens Elsberg for en kommentar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere