Russiske IT-hjerner i høj kurs

Et projekt, der skal koble danske og russiske IT-virksomheder sammen i partnerskaber, har fået stor opbakning fra den danske IT-branche. 30 virksomheder har allerede nu vist interesse for projekt Mind-Match. Jagten på mulige kandidater fortsætter.

30 danske IT-virksomheder har indtil videre vist interesse for at deltage i Erhvervsfremmestyrelsens projekt Mind-Match, der går ud på at knytte samarbejdsaftaler mellem danske og russiske IT-virksomheder. Det oplyser Birgit Nøhr, projektleder ved Mindwork i Aalborg.

Bag Mind-Match står foruden Erhvervsfremmestyrelsen og Mindwork, der er en nordjysk sammenslutning af IT-selskaber, også EU kontor Aalborg og revisionsfirmaet Nielsen & Christensen.

30 vil være med

- Vi har sendt breve ud til 85 danske IT-virksomheder, og cirka 30 er positivt interesserede. Så vi har fået en stor respons, men man kan undre sig over, at der alligevel ikke er større efterspørgsel, når mulighederne nu er så gode i Rusland, siger Birgit Nøhr.

Hun fremhæver blandet andet de lave lønninger i Rusland som et væsentligt incitament til at indgå samarbejder med russiske virksomheder, der så kan overtage nogle af sin danske samarbejdspartners "pligtopgaver", mens det danske firma selv tager sig af nyudvikling.

Hun regner med, at 10-15 af de 30 virksomheder indgår en egentlig aftale om at deltage i projektet, der koster 20.000 kroner at være med i.

- Men vi skal gerne op på 20 i alt, så vi kontakter stadig virksomheder for at høre om de vil være med, siger Birgit Nøhr.

Turbo på Rusland

Rusland er inde i en positiv økonomisk udvikling, og en stribe reformer har betydet, at den russiske økonomi er hastigt voksende. Mens danske virksomheder kun tøvende giver sig i kast med udfordringerne mod øst har flere lande omkring os for længst sat turboen på i forhold til Rusland.

Russerne har ry for at uddanne nogle af verdens bedste IT-folk, og samtidig betyder den stigende købekraft i den russiske befolkning, at kæmpelandet mod øst udgør et potentielt meget attraktivt marked for vestlige firmaer.

Mind-Match har netop til formål at hjælpe danske virksomheder ind på det russiske marked. For de 20.000 kroner får virksomhederne hjælp til at udvælge egnede russiske samarbejdspartnere. Med i prisen er ifølge Birgit Nøhr også et tre-dages partnersøgningsseminar i Skt. Petersborg til sommer og et kursus i russisk kultur og erhvervskultur.

Omvendt får de russiske samarbejdspartnere tilbud om et kursus i virksomhedsledelse, drift og dansk erhvervskultur.

- Deltagerne får konsulentbistand til at scanne markedet for relevante samarbejdspartnere, og vi bestræber os på at finde to-tre muligheder til hver, så der er nogen at vælge imellem.

Mind-Match henvender sig primært til IT-virksomheder, der er interesserede i underleverandøraftaler, outsourcing eller joint ventures.

Mind-Match projektet blev sat i søen i september sidste år og løber frem til juli 2003. Det er muligt at melde sig til frem til sommer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere