Kritik af ny hjemme-pc ordning

VK-regeringens plan om at genindføre hjemme-pc ordningen får ikke lutter rosende ord med på vejen. Flere mener, at den vil medvirke til at skævvride arbejdsmarkedet, fordi det kun er de bedst lønnede lønmodtagere, der har udsigt til at komme med i ordningen.

Såvel LO som en senioranalytiker fra analysefirmaet IDC Nordic vurderer, at regeringens planer om at genindføre hjemme-pc ordningen kan føre til en skævvridning af arbejdsmarkedet, skriver dagbladet Jydske Vestkysten torsdag.

Baggrunden for vurderingerne er, at arbejdsgiveren ifølge avisen står til at skulle betale mindst en fjerdedel af udgiften, og dermed bliver det kun de bedst lønnede medarbejdere i nøglestillinger, der kommer med i ordningen.

Dumt

- Det er dumt at erstatte den (gamle ordning, red.) med en ny ordning, der deler medarbejderne op i dem, som arbejdsgiverne gerne vil give en pc og dem, som ikke kan få. Det vil især ramme vores medlemmer, hvoraf mange mener, at de ikke selv har råd til at købe en pc, siger afdelingschef Finn Larsen fra LO til Jydske Vestkysten.

I den gamle ordning nåede 226.000 husstande at blive udstyret med en hjemme-pc, inden ordningen blev stoppet af daværende skatteminister Ole Stavad (S). Dengang købte den enkelte medarbejder selv sin computer til stærkt nedsat pris på grund af skattefordelen.

Ifølge beregninger foretaget af Dansk Industri vil det koste staten 200-300 millioner kroner om året at genindføre den skrottede ordning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere