Bluecom vil forbedre image for millioner

Samtidig med at IT-distributøren Bluecom jagter nye medarbejdere over hele verden, vil firmaet nu investere i kunst, sociale arrangementer og dyrt interiør for at holde på de ansatte.

Vandvægge, ergonomiske stole, kunst og firma koncerter. Thomas Olsens exit som medejer og topchef i Bluecom Danmark i begyndelsen af december markerer et vendepunkt for medarbejderne i den nordsjællandske IT-distributør Bluecom Danmark.

Hidtil har Bluecom Danmark ikke gjort noget særligt for at holde på sine godt og vel 64 medarbejdere. I stedet har ledelsen brugt alle kræfterne på at søge nye folk, men det skal der nu laves om på, oplyser administrerende direktør Jens Fournais, der grundlagde virksomheden for ti år siden sammen med netop Thomas Olsen.

Trivsel er vigtig

- Det er vigtigt for mig, at mine ansatte har det godt, når de går på arbejde. Derfor vil vi alt i alt investere mere end en million kroner i en række tiltag, der skal gøre det sjovere at være ansat her, siger Jens Fournais.

- Den måde virksomheden bliver ledet på skal fremover være mere socialt anlagt. Vi vil lave et rum med billardbord, sofa og fjernsyn, så folk har mulighed for at være sammen efter arbejdstid. Derudover har vi etableret en aktivitetsforening, der for eksempel har arrangeret vinsmagning, siger Jens Fournais.

- Min ambition er at vi sætter et beløb af pr. ansat hver måned til en aktivitetskonto. Pengene skal så gå til for eksempel skøjteløb eller en koncert med Michael Jackson. Bluecom har altid været en familievirksomhed men i takt med at vi er vokset os større, er der blevet flere klikedannelser, og det mønster vil vi gerne bryde.

Andre nyskabelser for medarbejderne hos Bluecom er et firmafodboldhold, mere fokus på videreuddannelse, et splinternyt air conditionanlæg, der kan forbedre indeklimaet, flere lamper, større computerskærme og specialdesignede buede skriveborde.

- På den måde kan der ikke ligge papir og flyde på bordene. Det vil bare rutsche ned. I stedet vil vi give hver ansat et arkivskab. Vi skal også have nogle flere planter og nye gulvtæpper, så her bliver rart at være. Hvis folk er glade for deres job, så arbejder de også bedre. Og hvis medarbejderne er tilfredse, så bliver kundetilfredsheden også øget, lyder Jens Fournais filosofi.

Bluecom Danmark er med en omsætning på mere end en halv milliard kroner er en af Danmarks største IT-distributører. Sidste regnskabsår bød imidlertid på et voldsomt indhug i omsætningen, der styrtdykkede med knap 200 millioner kroner til 546 millioner kroner.

Afviser problemer

En dom for ulovlig parallelimport har heller ikke ligefrem pyntet på selskabets image, og det er ikke nogen hemmelighed, at Bluecom trods en udlovet dusør på 5000 kroner har haft mere end vanskeligt ved at skaffe ansatte til ledige stillinger.

Men den pludseligt opståede lyst til at forbedre arbejdsmiljøet markant skyldes ikke, at der har været problemer af nogen art, forsikrer Jens Fournais.

- Jeg gør ikke det her, fordi jeg på nogen måde har følt mig tvunget til det. Men der var gået et stykke tid, hvor jeg ikke havde det store engagement i i virksomheden. Så slapper man lidt af, og får gnisten igen Og da jeg så købte Thomas ud, følte jeg, at vi begyndte på et helt nyt kapitel i Bluecoms historie. Så var det meget relevant at tage hul på nogen af de ideer, jeg har haft omkring trivsel, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere