En af Danmarks største distributører af IT-udstyr, Bluecom Danmark i Birkerød, går nu imod strømmen i dansk erhvervsliv og annoncerer massivt efter ansatte med udenlandsk baggrund. I alt står selskabet akut og mangler 25 medarbejdere til ledige jobs som eksportsælger og trainee.
Selskabet sælger hukommelse, harddiske og netværksudstyr til 21 lande verden over, og derfor lægger administrerende direktør og grundlægger Jens Fournais vægt på, at de nye medarbejdere har så forskellig baggrund som muligt.
- Udover danske folk søger vi folk fra så forskellige steder som Israel, Spanien, Tjekkiet, Hong Kong, Singapore og De Forenede Emirater, siger Jens Fournais.
Omfattende uddannelsesprogram
Ifølge ham vil de nye medarbejdere få den ypperste behandling af deres nye arbejdsgiver. Allerede fra første dag bliver de indsluset i et omfattende uddannelsesprogram, hvor de bliver undervist i salgsteknik og produktkendskab.
Viden om IT er ingen forudsætning. Uddannelsen varer et halvt år, og hver trainee vil blive fulgt af sin egen personlige coach gennem hele forløbet, lover Jens Fournais.
Bluecom har i forvejen mange med udenlandsk baggrund blandt sine 64 ansatte, men det er også vigtigt, for at virksomheden kan klare sig internationalt, mener Jens Fournais.
- Vi er overbeviste om, at det er vigtigt at kunne servicere vores kunder på deres eget sprog, og at have medarbejdere med samme kulturelle baggrund som vores kunder. Det giver kunderne en basal tryghed som er alt afgørende for at lave en god handel. Desuden tjener de mange forskellige nationaliteter som stor inspiration indadtil i virksomheden, siger han.
Sidst Bluecom gik ud i offentligheden og annoncerede, at man manglede nye folk på en række poster, var der bundet en dusør på 5000 kroner i halen på hver ny ansættelse. Det er Bluecom gået bort fra denne gang.
Fiasko med dusører
- Vi ansatte tre medarbejdere, da vi udbetalte dusør, så man kan ikke ligefrem påstå, at det var en bragende succes, siger Jens Fournais.
En tidligere ansat fortæller til Computerworld Online, at han trods flere rykkere aldrig så skyggen af en dusør, men spørger man Jens Fournais, så gav ordningen stort set ingen henvendelser.
Bluecoms seneste fremstød kommer kort tid efter, at Jens Fournais? kompagnon og medstifter Thomas Olsen har forladt firmaet og solgt sine aktier til Jens Fournais.
Bluecom Danmark omsatte sidste år for 546 millioner kroner mod 738 millioner kroner året før. Årets resultat blev på 11,5 millioner.
- I år kommer vi ud med et regnskab, der er en hel del bedre end sidste år. Omsætningen kommer op over 600 millioner, men hvad det ender med på bundlinien, ønsker jeg ikke at oplyse, siger Jens Fournais, der dog forventer, at overskuddet bliver større end sidst.