Grundlægger forlader Bluecom

Den ene af de to stiftere bag Bluecom Danmark, 32-årige Thomas Olsen, har for ganske nylig solgt sin aktiepost i selskabet og trukket sig ud af bestyrelse og ledelse. Thomas Olsens farvel kommer samtidig med, at selskabet er ramt af et voldsomt fald i omsætningen.

Bluecoms administrerende direktør Jens Fournais har købt sin medstifter og kompagnon gennem snart ti år, Thomas Olsen, ud af deres fælles firma, der med en årlig omsætning på mere end en halv milliard kroner er en af Danmarks største distributører af IT-udstyr.

Ændringen i bestyrelse og ejerkreds er endnu ikke registreret i Erhvervs & Selskabsstyrelsen, men Thomas Olsen oplyser overfor Computerworld Online, at han havde sin sidste arbejdsdag i firmaet 1. december.

- Jeg har solgt min andel på 50 procent af aktierne i Bluecom Holding til Jens. Nu har jeg arbejdet i ti år i Bluecom, og det har været en spændende tid, men nu trænger jeg til at prøve noget andet, siger han.

Sikret økonomisk

Thomas Olsen ønsker ikke at oplyse, hvor meget han har solgt sin aktiepost for, men han lægger ikke skjul på, at han efter salget af aktierne er god for en pæn sjat penge.

- Der er lavet en fair aftale mellem Jens og jeg, som vi begge to har det godt med, og jeg vil være sikret økonomisk, så jeg ikke behøver at arbejde, siger Thomas Olsen, der vil bruge det næste halve år på at rejse og opleve verden. En jordomrejse og en tur til Australien er i støbeskeen.

- Når jeg kommer hjem, vil jeg se på, hvad der så skal ske. Men det bliver ikke noget med IT.

Thomas Olsens afgang fra Bluecom kommer kort efter, at selskabet i midten af oktober afleverede årsregnskab til Erhvervs & Selskabsstyrelsen.

Af regnskabet fremgår det, at omsætningen er faldet med ikke mindre end 192,6 millioner kroner, svarende til 26,1 procent i forhold til året før.

Fra en omsætning på 738 millioner kroner i 1999/2000 er omsætningen styrtdykket i 2000/ 2001 til 546 millioner kroner. Driftsresultatet er faldet med 50 procent fra et plus på 32 millioner kroner til plus 16 millioner.

Dom bag omsætningsdyk

Faldet i omsætningen forklares i årsregnskabet med, at ledelsen af teknologiske og markedsmæssige årsager har besluttet at nedlægge et salgssegment. Ifølge Thomas Olsen hænger omsætningsfaldet sammen med den dom, som Bluecom fik i fogedretten for halvandet år siden for ulovlig parallelimport.

Ved den lejlighed blev Bluecom dømt til at standse al import af 3Coms produkter i EU, og det er den sag, der nu sender kraftige rystelser gennem årsregnskabet for sidste år.

Faldet i omsætningen og overskuddet har dog ifølge Thomas Olsen ingen sammenhæng med hans beslutning om at stoppe i Bluecom.

- Jeg forlader Bluecom af 100 procent private årsager, understreger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra administrerende direktør Jens Fournais til Thomas Olsens fratræden eller firmaets situation i øvrigt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere