Cybercity vil sælge telefoni

Efter et turbulent år, der både har budt på fyringer og radikale omlægninger af forretningsstrategien, står internet-udbyderen Cybercity på tærsklen til den første måned i virksomhedens levetid med overskud. Topchef Henrik Clausen retter nu blikket mod nye indtjeningsområder, og et af dem er telefoni.

Internetudbyderen Cybercity vil indenfor det næste års tid kraftigt overveje at kaste sig ud på det stormomsuste, danske telemarked. Det skal ske ved at tilbyde virksomhedens voksende kundegruppe en række ekstra produkter i form af telefoni, forklarer administrerende direktør Henrik Clausen.

- Vi vil tilbyde telefoni til vore kunder i det nye år. Cybercity har et data-netværk, der dækker hele Danmark, og indenfor et år regner vi med, at nye teknologier gør det muligt at benytte netværket til telefoni, siger Henrik Clausen. Han har endnu ikke lagt sig fast på, hvordan det rent praktisk skal foregå.

- Men det bliver på en anden måde end traditionelle centraler, siger han.

Omtumlet tilværelse

Cybercity har haft en omtumlet levetid, siden selskabet blev undfanget af Klaus Riskær Pedersen og siden solgt til det britiske Advent International sidste år. Omsætningen er tordnet i vejret fra 1999 til 2000 med 68 procent til godt og vel 220 millioner kroner, og antallet af medarbejdere er vokset til 210.

Indtjeningen har til gengæld haltet ? hvad der også er tilfældet for resten af bredbåndsbranchen ? og et minus på 50 millioner kroner før finansielle poster og skat førte for nylig til, at 17 medarbejdere blev fyret som led i en omlægning af strategien.

Fremover skal der fokuseres benhårdt på erhvervslivet og på den del af privatmarkedet, der er mest lønsom, fastslår Henrik Clausen.

Antallet af bredbåndslinier er i dag 150.000 mod 25.000 ved årets begyndelse, og den vækst vil fortsætte næste år med en fordobling, vurderer Henrik Clausen. Ifølge ham har TDC 100.000 bredbåndskunder, mens Cybercity er nummer to med godt 20.000. Det tal forventer Henrik Clausen vil stige til 40.000 næste år.

Spil på nettet

Foruden et nyt telefoniprodukt i nær fremtid og bredbåndsprodukter til erhvervslivet bliver spil på nettet et satsningsområde, og Cybercity er allerede nu på jagt efter partnere. Her kunne et samarbejde med nogle af de store og brugertunge portaler være en mulighed, og også selskaber, der er stærke indenfor computerspil-branchen, indgår i overvejelserne.

- Vi kommer til at vokse omsætningsmæssigt med et tocifret millionbeløb næste år, men vores vigtigste mål er at få et overskud på driften. Det bliver vi et af de første bredbåndsselskaber i Europa, der præsterer, siger Henrik Clausen, der ikke vil oplyse, hvor meget han forventer at få i overskud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere