Aldo Petersen overtager del af Brandts-selskab

Betalingsstandsningen i det børsnoterede ventureselskab Brandts koster nu portefølje- virksomheden Enovasion livet. Aldo Petersens Euro909.com har købt en del af konkursboet, der havde Brandts ex-topchef Birger Hauge som bestyrelsesformand.

Det Nasdaq-noterede Euro909.com med FCK-aktionær og ex-guldflipper Aldo Petersen i spidsen har overtaget en del af Brandts-porteføljevirksomheden Enovasion. Det fremgår af en meddelelse på Enovasions hjemmeside.

Enovasion er samtidig sendt til konkursbehandling i skifteretten.

Bestyrelsesformand i Enovasion var Brandts tidligere topchef Birger Hauge, der forlod direktionen i det stærkt nødlidende ventureselskab for få måneder siden efter et katastrofalt halvårsregnskab.

Manglede penge

Ifølge meddelelsen har Enovasion gennem længere tid kæmpet med at tilpasse sig til den nye virkelighed i markedet for netbaserede intelligente kommunikationsløsninger, men mangel på kapital tvang til sidst bestyrelsen til at lukke ned.

De solgte aktiviteter er webhosting-delen samt rettighederne til de software produkter webhostingen baserer sig på. Overtagelsen sker via Euro909s datterselskab Eurotrust, der også har det amerikanske sikkerhedsfirma Verisign i ejerkredsen.

Enovasions kollaps kommer som en følge af betalingsstandsningen i Brandts, hvor Enovasion var et af godt 20 selskaber i porteføljen.

Ifølge en foreløbig statusopgørelse over værdierne i det betalingsstandsede selskab er der aktiver for tilsammen 21,5 millioner kroner. De præcise værdier er i øjeblikket ved at blive gjort op.

Passiver for 30 millioner

Heraf er der materielle anlægsaktiver for 1,5 millioner kroner, mens de i alt 21 porteføljevirksomheder skønnes at kunne indbringe 20 millioner kroner ved et eventuelt frasalg. Bankgælden er på 13 millioner kroner. Der er passiver i alt for 30 millioner kroner.

Inden den mislykkede fusion med Growth blev forventningerne til årets resultat nedjusteret til et minus på 161 millioner kroner. Blandt de foreløbig 31 kreditorer er finanskoncernen Nordea, Københavns Fondsbørs og Coca Cola.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere