Brandts anmelder betalingsstandsning

Planerne om en sammenlægning af Brandts Ventures og Growth.dk med tidligere Oticon-topchef Lars Kolind i spidsen er kuldsejlet. Brandts sætter nu kurs mod en betalingsstandsning.

Det børsnoterede ventureselskab Brandts er på vej ud over den økonomiske afgrund. Ifølge en meddelelse til Københavns Fondsbørs søndag eftermiddag er den bebudede fusion med tidligere Oticon-direktør Lars Kolinds nye selskab Growth kørt af sporet, fordi en investor er sprunget fra.

Bestyrelsesformand Erik Lorenz Petersen og administrerende direktør Michael Albrechtslund vil mandag morgen gå den tunge gang til skifteretten og anmelde betalingsstandsning, fremgår det af fondsbørsmeddelelsen.

- Det er rigtig trist. Andet er der ikke at sige til det. Vi har arbejdet utrolig hårdt i lang tid for at få det hele på plads, men nu må vi se, hvad der sker, siger bestyrelsesformand Erik Lorenz Petersen til Computerworld Online.

- Næste skridt er en betalingsstandsning, men jeg håber ikke, at det ender med en konkurs, siger han.

Som et led i aftalen skulle en række finansielle investorer bidrage med en stor pose penge til det nye selskab, men en af investorerne har nu trukket sig og efterladt et gabende hul i fusions-selskabet budgetter.

Intense forhandlinger uden resultat

Trods intense forhandlinger weekenden igennem har det ikke været muligt at få en alternativ finansiering på plads, og derfor er sammenlægningen opgivet.

Planerne om en sammenlægning af de to selskaber kom i stand efter et katastrofalt halvår for Brandts Ventures, der måtte inkassere en syngende økonomisk lussing på 112,3 millioner kroner.

Forventningerne til resultatet for hele året blev ved samme lejlighed nedjusteret fra nul til et minus på 102-107 millioner kroner.

Efter offentliggørelsen af fusionsplanerne med Growth er resultatet nedjusteret yderligere til et minus på 161 millioner.

Kursfald op til fondsbørsmeddelelse

Københavns Fondsbørs har lukket i weekenden, men en gennemgang af fredagens handler viser, at Brandts Ventures-aktien styrtdykkede med 26 procent fra 27 til 20 kroner en time før fondsbørsens lukketid.

Det store fald i aktiekursen kunne indikere, at nogen har vidst noget om den forestående betalingsstandsning og derfor har ønsket at skille sig af med sine aktier, mens kursen endnu var relativ god.

Det afvises imidlertid af Erik Lorenz Petersen med den begrundelse, at forhandlingerne med en alternativ investor endnu ikke afsluttet på det tidspunkt.

- Jeg kan ikke forklare det. Der var ikke noget, der var klart fredag, men det må fondsbørsen undersøge, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere