Indhold
Vi har før hørt om papirtynde skærme. Philips-firmaet, Polymer Vision, introducerede således for nylig den rulbare skærm, Readius, men bliver nu overgået af Siemens, som hævder at have opfundet en skærm så tynd, at den kan puttes i en printer.
Anvendelsesområderne er mange. Producenter af levnedsmidlerr, forbrugerelektronik og andre hurtigtsælgende produkter, bør holde øjnene åbne for denne teknologi, som til at begynde med nok vil tiltrække en del opmærksomhed fra forbrugerne.
Den ultratynde farveskærm (Readius er indtil videre kun i sort/hvid) kan ifølge Siemens simpelthen printes ovenpå papir eller folie.
De ekstremt fleksible miniskærme består af en art farveelektrisk materiale, som indeholder et mønster af elektroder. Et lag af ledende plasticfolie optræder som den anden elektrode og samtidig som det gennemsigtige vindue, der viser skærmbilledet.
Det farveelektriske materiale ændrer så farve afhængigt af styrken på den elektriske spænding.
Skærmen skal have sin energi fra printbare batterier ? en teknologi, som også allerede er til rådighed ifølge Siemens. Men fordi disse batterier kun holder i få måneder, er miniatureskærmene kun anvendelige eksempelvis på varer med en meget høj omsætningshastighed.
En anden mulig energikalde kan dog være printbare antenner, som modtager signaler fra en sender placeret på varehylden og derefter konverterer disse signaler til elektricitet.
Siemens mener at kunne have de første kommercielle versioner af skærmene klar i 2007.
Skærmen fra Siemens er så ultratynd, at den kan udskrives på papir eller folie. |