Samsung har aldrig påstået, at The Frame-serien, der efterhånden har nogle år på bagen, er banebrydende tv-teknologi.
Dets formål er gennem mine hinkesten lige dele brugskunst og fjernsyn.
Det er fjernsyn, som også skal være smukt at se på, når det er slukket. Blandt andet ved at bijobbe som et digitalt kunstlærred, når du ikke ser fjernsyn.
Til forretning og fornøjelse
The Frame er i lige så høj grad tænkt til erhverv som privat.
Til en café som kombineret kunstværk, der også kan fungere som digital signage med reklamer og priser på produkter.
Eller til en virksomheds foyer, der godt vil have forskellig ”kunst” og info hængende i en pakke, der er mere farverig end traditionelle signage-skærme, der designmæssigt oftest er ret ordinære.
I den sammenhæng giver The Frame så meget mening og har reelt ingen konkurrenter.
Ét kabel tilslutter alt
Som tidligere med The Frame har man en ekstern boks, hvor alle tilslutninger – også 230 volt – tilsluttes.
Det er en ret genial løsning, der fjerner alt kabelrod, da du kun har ét – endda meget tyndt – kabel gående til tv’et.
Reelt er det samme løsning, man havde i de helt tidlige LCD-tv, men gik væk fra, da man kunne få plads til elektronikken i den flade kasse.
I mine øjne er denne gammeldags løsning langt mere hensigtsmæssig – især hvis du har flere tilslutninger fra forskellige enheder. Og til The Frame er det den eneste rigtige løsning, da det jo helst bare skal ligne en billedramme uden kabelrod.
Du sætter selv rammen
Tv’et er i sig selv ret fladt, og meningen er, at du selv køber den eller de rammer, du ønsker.
TV’et koster 9.999 kroner i 55” og fås også i størrelser ned til 43” og helt op til 85”. Løse rammer til 55” koster fra 799 kroner, og der findes mange varianter.
I praksis er der en lille slids bagpå tv’et, der er magnetisk. Så de fire sider, der udgør rammen, er lettere at samle end en reol fra Ikea.
Med metalrammen, vi fik leveret, står The Frame derfor flot og nydeligt på sin fod eller medfølgende beslag. Et beslag, der kan få det næsten helt plant med væggen.
Så den ”mekaniske” del af tv’et fungerer og det samme gælder, når du fyrer op under det.
Du kan naturligvis få det til at spille optimalt med en Android-smartphone, men også med den lille fjernbetjening fungerer smart-tv-delen godt.
På dette punkt er Samsung blevet blandt de bedste i klassen. Det er hurtigt og meget let at få alle enheder til at spille med tv’et. Selv et Apple TV fungerer pr. automatik med tv’ets fjernbetjening.
Du skal abonnere på de billeder/kunstværker, du vil bruge på tv’et – men kan også vælge at bruge dine egne billeder, hvis du ønsker det.
Der er tale om QLED-teknologi og naturligvis 4K-opløsning med HDR10+ og en skærmopdatering op til 100 Hz.
Perfekt i den rette kontekst
Når man vurderer et apparat af hvilken som helst type, skal det altid måles i kontekst.
Derfor – er målet en billedramme, du også kan bruge til at se lidt tv og News på i løbet af dagen, mener jeg, The Frame er lige i skabet.
Som et fuldblods tv til almindeligt brug vægter jeg det alt for let.
Billedmæssigt er der masser af energi. Nyhedsudsendelser har lys og power og står meget skarpt, og til dagligt tv-kigning er det godkendt.
Jeg kan leve med, at de lyse partier brænder lidt ud, og der ikke er helt samme detaljering i de mørke dele af billedet, som bedre tv formår at levere.
Så snart du ser film eller serier, bliver oplevelsen pludselig meget kunstig. Det ligner mere en dokumentar, hvor personer står mejslet ud i forgrunden af billedet frem for en film med den glød, den skal have.
Selvom du kan justere både manuelt og via automatiske billedindstillinger, forbliver dette fænomen det samme, desværre.
Lydmæssigt er vi til den lidt spinkle side, og det mener jeg er godt i dette tilfælde. Skal skærmen indgå som en billedramme med forskellige motiver, er dens lydbillede perfekt.
Lyden kommer nærmest diffus ud fra bag skærmen og fylder rummet med musik, uden at det virker generende eller voldsomt.
Stemmer står også fint og klart, mens surroundlyd ikke rigtigt fungerer og bliver meget upræcis.
Fedt men ikke for alle
The Frame har et hav af justeringsmuligheder, hvor du manuelt eller automatisk kan bede det optimere billedet til det, du ser. Men det afhjælper desværre ikke på førnævnte problem. Hverken billede- eller lydmæssigt.
Det leder mig hen til starten, for skal du bruge The Frame som billedramme på kontoret, eller skal det bruges i hjemmet som ekstra tv, hvor News eller andet kører i baggrunden, er det nærmest perfekt.
Den helt flade skærm, den eksterne boks-tilslutning og mulighed for at skifte rammer er ret genial.
Men til os, der binger serier og film på diverse streamingtjenester, er det ikke godt nok.
Målt som helt normalt tv vil jeg give The Frame en middelmådig karakter. Men det øvrige ”evner” og egenskaber er så unikke og gennemførte, at jeg trods alt ender på et 4-tal.