Artikel top billede

Linux-kernen vokser med 7.000 kodelinjer om dagen

Der bliver gået til stålet blandt Linux-kodere verden over, som skriver tusindvis af kodelinjer hver eneste dag. Det er dog en skrøne, at de gør det gratis.

Det er en udbredt opfattelse, at Linux-udviklere ikke tager penge for deres arbejde, men skriver koden gratis.

Det image får nu nogle alvorlige skrammer i lakken.

75 procent af den kode, der skrives til Linux-kernen, leveres nemlig af betalte udviklere fra de helt store virksomheder.

Den beregning leverede Jonathan Corbet, der selv bidrager ivrigt til kerne-koden, på Linux-konferencen, linux.conf.au.

2,8 millioner kodelinjer

Han har analyseret kodebidrag til Linux-kernen i perioden fra 24. december 2008 og frem til 10. januar 2010.

Resultatet af den gennemgang viser, at der er blevet skrevet ikke mindre end 2,8 millioner linjer kode og foretaget 55.000 markante ændringer i kernen, der i perioden har udviklet sig fra version 2.6.28 til 2.6.31.

"Udviklingsarbejdet er tydeligvis i live og meget aktivt, siger Jonathan Corbet til websiden apcmag.

"Det svarer til, at der skrives 7.000 linjer kode hver eneste dag."

Jonathan Corbet har ligeledes undersøgt, hvor koden kommer fra.

Kun 19 procent af den nyskrevne kode til kernen kommer fra frivillige bidragsydere, syv procent kan ikke klassificeres, men de resterende 75 procent kommer fra udviklere, der arbejder i virksomheder, der har behov for kodeudvikling.

"75 procent af koden kommer således fra folk, der er betalt for at udvikle den," vurderer Jonathan Corbet.

Den gruppe inkluderer firmaer som Red Hat, der står for 12 procent af koden efterfulgt af Intel-folk, der har skrevet otte procent af nyhederne. IBM og Novell tegner sig hver for seks procent, mens Oracle har bidraget med tre procent af kerne-koden siden december 2008.

På trods af at de involverede firmaer er kommercielle konkurrenter, har udviklingsarbejdet dog fungeret fint, siger Jonathan Corbet.

Google på vej

Procenttallene omfatter ikke Google, der ellers bygger deres teknologi på Linux-baserede systemer, men ikke bidrager særlig aktivt til kernen. Det er der dog en forventning om, at søgefirmaet vil gøre i fremtiden.

Fra begyndelsen af dette år tiltrådte Ted Ts'o, der kommer fra en stilling som chef for Linux Foundation og er aktiv bidrager til koden, en stilling hos Google, hvor han skal beskæftige sig med Linux-udvikling, storage og filsystemer.

I følge Jonathan Corbet er det en tydelig tilkendegivelse fra Google om, at man vil være langt mere åben og aktiv i udviklingsarbejdet til Linux-kernen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere