Artikel top billede

Skatterådet: Multimedieskat bliver uden tv-dækning

På et møde tidligere i dag konkluderede Skatterådet, at multimediebeskatningen ikke kommer til at omfatte tv. Det ærgrer TDC.

I det ny år bliver danskerne beskattet af 3.000 kroner, hvis de får en computer, telefon eller bredbåndsforbindelse til hjemmebrug af arbejdsgiveren.

Derfor er det en fordel at presse flere produkter ned i en hjemmearbejdsplads-ordning, da beskatningen alligevel er den samme uanset den samlede værdi af arbejdsredskaberne.

Tv inkluderet i medarbejderbredbånd har derfor været nævnt som en mulighed for at få mest ud af den nye beskatning.

I bemærkningerne til lovforslaget er der også åbnet for, at tv kan indgå i bredbåndsabonnementer omfattet af multimediebeskatningen, hvis ydelsen "ikke kan udskilles og må anses for sædvanlig".

Men multimediebeskatningen omfatter ikke tv. Det fastslår Skatterådets formand, Lida Hulgaard.

"Man kan ikke putte tv-pakker ind i sådan nogle bundlede pakker under multimediebeskatningen. Tv-delen vil blive beskattet særskilt," siger hun til Computerworld.

Den konklusion nåede Skatterådet frem til på et møde tidligere på dagen.

Tv endnu ikke sædvanligt

Det afgørende argument, der udelukker tv-delen fra multimediebeskatningen, er ifølge Lida Hulgaard, at tv som en del af et bredbåndsabonnement ikke kan ses som sædvanligt.

"Vi må sige, at med den tekniske standard vi har i dag, så er det ikke så sædvanligt, at vi ville synes, at det skulle være med i en multimediebeskatning," siger Lida Hulgaard.

Hun tilføjer, at det også har vist sig muligt at udskille tv fra bredbåndsprodukter. Her fremhæver hun, at udbyderne tilbyder bredbåndsprodukter med og uden tv.

"Nogle af de der udbydere har også en duo-model eller -pakke, hvor du kun lægger telefon og internet og ikke tv ind i det, så man har faktisk valget mellem det ene og andet. Og der er også en prisforskel, og den, mener vi, er et personalegode, der ligger ud over multimediebeskatningen," forklarer Lida Hulgaard.

Ærgrelse hos TDC

TDC er netop et af de selskaber, der har lanceret hjemmearbejdsplads-produkter uden og med tv-delen. Det er henholdsvis sket under navnene HomeDuo Work og HomeTrio Work, hvoraf sidstnævnte har en tv-grundpakke inkluderet. Den grundpakke bliver altså ikke omfattet af multimediebeskatningen fra næste år.

Teleselskabets chef for public affairs, Anders Thomsen, ærgrer sig over dagens beslutning i Skatterådet.

"Vi havde jo håbet, at man kunne konkludere, at denne her tv-grundpakke kunne blive dækket af multimedieskatten. Det har man ikke gjort i dag, men der forventer vi så, at det kigger man på igen inden for forholdsvis få år, fordi markedsudviklingen helt sikkert går den vej," siger Anders Thomsen.

Han henviser til, at Skatterådet har afvist tv som omfattet af multimediebeskatningen, fordi tv ikke er en sædvanlig ydelse, der indgår i bredbåndsabonnementer. Men det bliver det i fremtiden, vurderer han.

Tidligere har Anders Thomsen over for Computerworld henvist til den markedsudvikling, der er sket i Frankrig, hvor tv er en almen ydelse sammen med bredbåndsforbindelser.

Lida Hulgaard erkender, at sædvanlig er et elastisk begreb, og at tv som omfattet af multimedieskatten derfor igen kan komme på dagsordenen.

"Udviklingen går jo meget hurtigt på det her område, og vi må så tilpasse os udviklingen, og ja, det kan meget let betyde, at vi om ikke så lang tid kommer til at tage stilling til det igen, og så må vi se, hvad udviklingen har ført med sig," siger hun.

Konkurrencen også til diskussion

Telias juridiske direktør, Jens Ottosen-Støtt, mener, at begrundelsen fra Skatterådet er "dum", fordi den beror sig på det elastiske begreb sædvanlig. Men han ser det som rigtigt, at tv ikke skal indgå.

"Det har jo aldrig nogensinde været meningen, at man skulle kunne lokke frit tv ned under det (som omfattet, red.). Det har jo altid haft sine egne bestemmelser, så jeg synes, at beslutningen er rigtig set fra en juridisk synsvinkel," siger Jens Ottosen-Støtt.

Computerworld har tidligere skrevet, at Boxer, der udbyder tv via det luftbårne sendenet, fandt det konkurrenceforvridende, hvis tv via bredbånd blev tilgodeset. Lida Hulgaard fortæller, at de ikke har taget konkret stilling til Boxer, men konkurrencen har været vendt.

"Der ligger nok også lidt det i det, at det er konkurrenceforvridende for dem, der ikke leverer tv-signaler via bredbånd," siger hun.

Dagens beslutning i Skatterådet betyder, at teleselskaberne nu to uger før lovens ikrafttrædelse får et klart - men måske tidsbegrænset - svar. Teleselskaberne har tidligere kritiseret, at det er utilfredsstillende at få så sent et svar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere