Artikel top billede

Indbrudstyv fanget ved hjælp af Facebook

En husejer fra Skælskør overraskede en indbrudstyv og fandt bagefter hans Facebook-profil. Det førte til tyvens anholdelse.

Der kan være flere grunde til, at man skal tænke sig grundigt om, inden man lægger sit liv til frit skue på internettet.

Tidligere har Computerworld blandt andet skrevet om Facebooks vilkår, der betyder, at brugeren frasiger sig ejerskab til indhold, der desuden frit kan videresælges til tredjepart.

Og så er der selvfølgelig problemet med chefer, der kigger dig over skulderen, og de gamle skolekammerater, du helst ville glemme eksistensen af.

For indbrudstyve - især fra mindre samfund - er der nu endnu en grund til at være varsom, inden man afslører sin fulde identitet på for eksempel Facebook.

I hvert fald lykkedes det en husejer fra Skælskør at identificere en indbrudstyv ved hjælp af hans Facebook-profil. Det skriver Sjaellandske.dk

Et kendt ansigt

Husejeren overraskede tyven, som han under tumultagtige omstændigheder fik set grundigt på. Tyven stak af, men efterfølgende havde husejeren held til at finde frem til tyvens Facebook-profil, som han videregav til det lokale politi.

På baggrund af de oplysninger, tyven havde på sin profil, kunne politiet kort efter anholde ham på hans bopæl, hvor de også fandt de tyvekoster, han var sluppet af sted med. Det var efter sigende en kendt kriminel på egnen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere