Artikel top billede

Intels nye navngivning af chip møder modstand

Flere brugere og kunder er forvirrede over Intels nye navne-politik, der gør helt op med de hidtidige principper bag navngivningen af selskabets chips.

Computerworld News Service: Intels bestræbelser for at finde på nye navne til selskabets chip og platforme møder modstand fra chipentusiaster, der mener, at de nye navnekonventioner forvirrer mere, end de gavner.

Chip-fimaet har netop meddelt, at det planlægger ændringer i den måde, hvorp core-processorerne navngives på. Fremover vil produkter som Core 2 Duo og Core 2 Quad komme til at hedde Core i3, Core i5 og Core i7 - afhængigt af pc'en og konfigurationen.

Chip til entry-level desktop og bærbare computere vil komme til at gå under navnet Core i3, mens chip til mid-level og high-level pc'er henholdsvis vil få navnene Core i5 og Core i7. Core i7 navnet bliver allerede brugt til Intels Nehalem-baserede chip, der passer til high-end desktop pc'er.

Beholder Atom-navnet

Intel fortæller, at selskabet stadig vil bruge sit Atom-brand til de strømbesparende processorer, der bliver brugt i netbooks og smartphones.

Firmaet vil også bevare Celeron og Pentium-navnene til chip til almindelige bærbare og stationære computere. I forhold til platforme fortæller selskabet, at det i begyndelsen af næste år vil udfase det populære Centrino-navn, der i dag anvendes til chip til bærbare enheder.

De nye navne skal gøre det nemmere for kunderne at differentiere mellem og genkende de forskellige produkter, lyder det fra Intel.

"Faktum er, at vi har en kompleks struktur med alt for mange forskellige brands til platforme, produktnavne og produktbrands, og det er forvirrende for både forbrugerne og indkøberne," lyder det fra Intel-talsmand Bill Calder i et blogindlæg.

Kunderne er forvirrede

Men den omfattende navneforandring har virket mere forvirrende på nogle brugere, der mener, at de nye navne ikke er komplette. De nye navne siger ikke nok om Core-chippens egenskaber, er der nogen, der skriver som reaktion på indlægget.

"Alt for forvirrende. Gør navnene længere og mere beskrivende," skriver en debattør under navnet Jonah for eksempel i en kommentar.

De nye navne er meningsløse, mener flere, og anbefaler, at Intel enten bevarer de gamle navne eller finder på nogle nye, der kan sige noget om antallet af kerner, clock-hastighed og cache.

Brugeren John mener, at de nye navne er rene nonsens:

"Hvis jeg nu køber en Core 2 Duo, så får jeg en 2-kerne-processor, der er lavet af Core 2. Som regel bliver clock-hastigheden også beskrevet. Hvis jeg køber en Core i5, så er der ikke en sjæl ud over Intels marketingsafdeling, der ved, hvad jeg egentlig har købt."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering