Artikel top billede

Intels nye navngivning af chip møder modstand

Flere brugere og kunder er forvirrede over Intels nye navne-politik, der gør helt op med de hidtidige principper bag navngivningen af selskabets chips.

Computerworld News Service: Intels bestræbelser for at finde på nye navne til selskabets chip og platforme møder modstand fra chipentusiaster, der mener, at de nye navnekonventioner forvirrer mere, end de gavner.

Chip-fimaet har netop meddelt, at det planlægger ændringer i den måde, hvorp core-processorerne navngives på. Fremover vil produkter som Core 2 Duo og Core 2 Quad komme til at hedde Core i3, Core i5 og Core i7 - afhængigt af pc'en og konfigurationen.

Chip til entry-level desktop og bærbare computere vil komme til at gå under navnet Core i3, mens chip til mid-level og high-level pc'er henholdsvis vil få navnene Core i5 og Core i7. Core i7 navnet bliver allerede brugt til Intels Nehalem-baserede chip, der passer til high-end desktop pc'er.

Beholder Atom-navnet

Intel fortæller, at selskabet stadig vil bruge sit Atom-brand til de strømbesparende processorer, der bliver brugt i netbooks og smartphones.

Firmaet vil også bevare Celeron og Pentium-navnene til chip til almindelige bærbare og stationære computere. I forhold til platforme fortæller selskabet, at det i begyndelsen af næste år vil udfase det populære Centrino-navn, der i dag anvendes til chip til bærbare enheder.

De nye navne skal gøre det nemmere for kunderne at differentiere mellem og genkende de forskellige produkter, lyder det fra Intel.

"Faktum er, at vi har en kompleks struktur med alt for mange forskellige brands til platforme, produktnavne og produktbrands, og det er forvirrende for både forbrugerne og indkøberne," lyder det fra Intel-talsmand Bill Calder i et blogindlæg.

Kunderne er forvirrede

Men den omfattende navneforandring har virket mere forvirrende på nogle brugere, der mener, at de nye navne ikke er komplette. De nye navne siger ikke nok om Core-chippens egenskaber, er der nogen, der skriver som reaktion på indlægget.

"Alt for forvirrende. Gør navnene længere og mere beskrivende," skriver en debattør under navnet Jonah for eksempel i en kommentar.

De nye navne er meningsløse, mener flere, og anbefaler, at Intel enten bevarer de gamle navne eller finder på nogle nye, der kan sige noget om antallet af kerner, clock-hastighed og cache.

Brugeren John mener, at de nye navne er rene nonsens:

"Hvis jeg nu køber en Core 2 Duo, så får jeg en 2-kerne-processor, der er lavet af Core 2. Som regel bliver clock-hastigheden også beskrevet. Hvis jeg køber en Core i5, så er der ikke en sjæl ud over Intels marketingsafdeling, der ved, hvad jeg egentlig har købt."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere