Artikel top billede

Den franske præsident, Nicolas Sarkozy, trumfer efter al sandsynlighed en lov mod piratkopiering igennem i dag.

Frankrig vedtager kontroversiel piratlov i dag

Det franske underhus stemte i går for en ny vidtgående lov, der skal bekæmpe pirateri på nettet. Nu mangler bare overhuset at stemme ja senere i dag.

Tre advarsler om pirateri - og din internetforbindelse ryger. Det er konsekvensen af en ny fransk lov, der skal ramme franske internetbrugere, som kopierer materiale beskyttet af ophavsretten.

Lovforslaget har vakt megen debat, men nu ser det ud til, at det kommer i hus. I hvert fald stemte det franske underhus forslaget igennem i går. I dag er det overhusets tur, og her forventes lovforslaget også at gå igennem, skriver Financial Times.

Ifølge avisen kan brugerne miste adgang til internettet i op til et år, hvis de ikke stopper med pirateri efter de to første advarsler.

Det kontroversielle ved forslaget er, at det hidtil har været domstolene, der skulle afgøre piratsager, men ansvaret bliver nu fjernet fra domstolene.

I stedet opretter Frankrig et organ, der skal agere internetpoliti. Organet sender advarsler til de brugere, der kopierer materiale beskyttet af ophavsretten.

Sagen skaber splid i EU

Den franske lov blev for nylig et tema, da Europa-Parlamentet skulle stemme den sidste del af den europæiske telereform hjem. Her insisterede et flertal i parlamentet på, at sådan en lov skal involvere en uafhængig domstol.

Der blev udarbejdet et kompromis, som lagde op til, at der skulle en uafhængig domstol ind over, inden en internetbruger afskæres fra adgang til internettet. Teksten skulle fjerne tvisten mellem det europæiske parlament og Ministerrådet, hvor landene - deriblandt Frankrig - er repræsenteret.

"I realiteten er der tale om et kompromis, som efter min vurdering giver Frankrig mulighed for at gennemføre den her lovgivning, hvis den anklagede borger får mulighed for domstolsprøvelse ved en uafhængig domstol," vurderer lektor Tom Latrup-Pedersen fra Aarhus Universitet samt forfatter til bogen Telekommunikationsret.

Kompromisteksten var imidlertid ikke klar nok for europa-parlamentarikerne, som sparkede sagen til hjørne i sidste uge.

"Teksten var for uklar. Vi ville have, at det skulle være fuldstændig sikkert, at man ikke kan lukke administrativt for internettet," fortæller medlem af Europa-Parlamentet fra JuniBevægelsen Hanne Dahl til Computerworld.

Den store fortaler for den ny franske lov har været landets siddende præsident, Nicolas Sarkozy. Hans kone, Carla Bruni, er musiker, og derfor har loven i flere franske medier fået titlen 'Carla Bruni-loven'.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere