Artikel top billede

AMD's dual-core Opteron-processor er på vej ud af billedet.

Slut med dual-core til servere fra AMD

AMD sænker priserne på serverprocessorer, og dens dual-core Opteron-processor er ikke længere at finde på virksomhedens produktprisliste.

Computerworld News Service: Advanced Micro Devices (AMD) har trukket sine dual-core-serverprocessorer fra produktviften og skåret i priserne på visse Opteron-processorer med næsten 43 procent.

Dual-core Opteron-processorer har tidligere været del af AMD's produkter til servere, men var ikke med i en opdateret prisliste, der blev offentliggjort tirsdag. Det betyder måske, at der nu kun er quad-core Opteron-processorer i AMD's produktvifte af processorer til servere.

AMD har ikke umiddelbart svaret på en anmodning om at kommentere, om virksomheden stadig tilbyder dual-core Opteron-processorer til sine kunder.

AMD tilbyder under alle omstændigheder dog stadig dual-core Ahtlon- og Phenom-processorer til forbrugerdesktops og bærbare samt triple-core Phenom-processorer til desktops.

Virksomheden har også skåret i prisen på visse Opteron-processorer til servere. Det drejer sig om Opteron 2374 HE, der er faldet i pris med 43 procent fra 2.530 kroner til 1.433 kroner, og Opteron 8376 HE, der er faldet i pris med 35 procent fra 8.516 kroner til 5.563 kroner. AMD har også skåret i prisen på andre Opteron HE-processorer.

Prissænkningerne kan være blevet gennemført i sidste uge, da AMD introducerede fire nye Opteron HE-processorer.

HE-processorerne er en del af AMD's familie af Opteron-serverprocessorer med kodenavnet Shanghai. Produkterne spænder over strømbesparende Opteron EE-processorer til de højt ydende Opteron SE-processorer, som er hurtigere og bruger mere strøm end HE-processorerne. Shanghai-processorer trækker mellem 40 watt og 105 watt og kører i hastigheder på mellem 2,1 gigahertz og 3,1 gigahertz.

At dual-core-serverprocessorerne langsomt forsvinder fra markedet er udtryk for en trinvis udvikling, hvor chipvirksomheder som AMD og Intel tilføjer flere kerner for at forbedre processorernes ydelse samtidig med at holde strømforbruget så lavt som muligt.

Det hjælper servere til at kunne udføre flere opgaver af gangen at øge antallet af processorkerner, hvilket kan sænke antallet af servere, der er brug for i et datacenter samt skære i kundernes udgifter til hardwareanskaffelse og strømforbrug.

Istanbul: en ny seks-kernet processor
AMD planlægger at udgive en seks-kernet Opteron-processor med kodenavnet Istandul i maj. Virksomheden har også en 12-kernet processor på tapetet med kodenavnet MagnyCours til 2010. Begge disse processorer vil blive fremstillet ved brug af 45-nanometerprocessen.

I et forsøg på at få et forspring over Intel, offentliggjorde AMD i sidste uge at ville udgive en processor med kodenavnet Interlagos i 2011, som vil have mellem 12 og 16 kerner. Intel har officielt kun løftet sløret for en otte-kernet Xeon-processor med kodenavnet Nehalem-EX, som er planlagt til udgivelse i 2010.

Interlagos-processorerne kommer til servere med to til fire processor-sokler, hvilket giver et maksimum på 64 kerner per server. Denne processor vil primært være til servere i datacentre og vil blive fremstillet ved brug af 32-nanometerprocessen.

AMD har også offentliggjort en processor med kodenavnet Valencia med op til otte kerner, som også vil blive fremstillet ved brug af 32-nanometerprocessen, og som er planlagt til udgivelse i 2011.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere