Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Sanders nye komité får drøje hug inden starten

Helge Sanders nye bredbåndskomité skal komme med ideer til, hvordan lynhurtigt bredbånd skal se ud. Men flere eksperter er allerede nu kritiske over for komiteens sammensætning.

Videnskabsminister Helge Sanders (V) nye bredbåndskomité har endnu ikke holdt sit første møde, men allerede nu er flere eksperter inden for it- og telebranchen kritiske over for komiteens sammensætning.

De mener blandt andet, at den ikke repræsenterer de leverandører, der skal levere indholdet til fremtidens internet.

"Man har glemt hele indholdssiden og dem, der reelt skaber trafikken på nettet," siger it- og teleanalytiker John Strand.

"Hverken filmindustrien, musikindustrien eller den private medieindustri er repræsenteret i komiteen. Derudover har man valgt at prioritere Google, en udenlandsk koncern, højere end danske firmaer," siger han.

Forbrugere og sikkerhed mangler

It- og teleanalytiker Torben Rune mener heller ikke, at komiteen er optimal.

"Forbrugerne mangler desværre at blive repræsenteret i denne komité. Man kunne inddrage Forbrugerrådet og Dansk Industri for ligesom at få de danske forbrugere repræsenteret," siger Torben Rune.

"Derudover er der heller ingen repræsentanter fra sikkerhedsbranchen, hvilket er ganske tankevækkende, når man ser på de problemstillinger, der ligger i den forbindelse."

Uenige i kritik

Videnskabsministeriet, der står bag komiteen, er ikke enig i kritikken fra analytikerne.

"Det har været en nøje udvælgelsesproces, hvor vi har haft øje for ikke blot, hvor komiteens medlemmer arbejder, men også deres egen personlige bagage," siger Christian Hannibal, fuldmægtig i Videnskabsministeriet.

"Overordnet set er det en bred komité, vi har fået sammensat."

Frands Mortensen, professor på Aarhus Universitet ved Institut for Informations- og Medievidenskab, mener også, at komiteen er dækkende nok.

"Generelt er det en dækkende komité for de problemstillinger, man står over for i fremtiden," siger Frands Mortensen.

"Det, der kan være kedeligt, kan være, at der er nogle synspunkter, der ikke bliver dækket, men de sidder jo ikke og laver flertalsafgørelser, så der skal bare være en eller to, der fremfører argumenterne."

Komitemedlemmer taler for hele branchen

En af de indholdsleverandører, der er kommet med i komiteen er Ivanoff Interactive, der står bag Magnus og Myggen. På deres hjemmeside kan man spille Yatzy, 4 på stribe og Minigolf.

Nu skal Ivanoff Interactive være med til at pege på nogle af de udfordringer og problemstillinger, som Danmark står over for med fremtidens højhastighedsinternet.

Ivanoff Interactive vil ikke kommentere på, hvilke konkrete visioner de har, men man vil være i dialog med de andre spilproducenter i Danmark.

"Vi ser os selv som repræsentanter for den danske spilbranche og er åbne over for en dialog med resten af den danske spilbranche," siger Ole Ivanoff, kreativ direktør for Ivanoff Interactive.

"Jeg kan dog først komme med nogle konkrete bud på visioner, når vi mødes i komiteen."

Spilbranchen er ellers en forholdsvis ny aktør i offentlige fora, der skal diskutere fremtidens internet.

"Der er en række gengangere på listen. Jeg havde fortrukket, hvis man havde taget for eksempel TV2 eller Zentropa i stedet for DR, der allerede er velrepræsenteret i en række lignende fora," siger Torben Rune, it- og teleanalytiker.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere