Artikel top billede

Dells fabrik i Limerick blev lukket tidligere i år. Nu kan det være, at der skal yderligere fyringer til for at holde forretningen på ret køl. (Foto: Dell/PR)

Dell skal spare yderligere fem milliarder kroner

Krisen rammer Dell hårdere end først antaget. Man har fra organisationens hovedsæde i Texas fundet ud af, at der skal spares yderligere for at komme gennem krisen.

Dell kommer til at spare endnu mere i fremtiden. Tidligere har man bedt de ansatte om at tage ferie uden løn, men man har nu besluttet, at besparelserne skal øges fra de 17,7 milliarder kroner, der oprindeligt var målet, til 23,6 milliarder kroner.

Det kan komme til at betyde, at nogle af de ansattes ferie nu bliver permanent.

"Vi er i i gang med at evaluere de nuværende stabstal for EMEA-regionen, hvor Danmark hører under. Jeg kan dog ikke komme nærmere ind på, hvornår denne proces med at evaluere bliver færdig," siger Amy King, talskvinde for Dell.

"De seneste 18 måneder har vi koncentreret os om at styrke vores kundefokus og reducere omkostninger rundt omkring i den globale organisation. En del af processen går ud på at omstrukturere organisationen, så vi kan forblive konkurrencedygtige."

Flytter produktionen til billigere steder

Dell har på det seneste skiftet strategi fra at fokusere på bestemte lande til i stedet at have en global strategi med fire fokusområder: private, små-mellemstore virksomheder, store virksomheder og det offentlige.

Man har i Dell forsøgt at navigere sig gennem krisen ved at lukke fabrikker og outsource computerproduktionen.

Allerede i 2008 begyndte Dell at skære jobs i Canada, hvor man lukkede et call-center i byen Kanata, der beskæftigede 1.100 mennesker. Call-centeret var åbnet i 2006. Avisen Ottowa Citizen mener, at lukningen skyldes en høj canadisk dollarkurs.

I januar i år lukkede Dell en fabrik i Irland, der havde 1.900 ansatte. Produktionen blev derefter rykket til Polen.

Der er omkring 500 ansatte hos Dell i Danmark. Man har i den danske afdeling haft en stigende omsætning samt et to-cifferet millionoverskud de seneste par år. Egenkapitalen var på over 100 millioner kroner i 2008.

I alt har Dell siden 2007 skåret 9.400 arbejdspladser, så man i slutningen af 2008 var på 78.800 ansatte globalt set.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere