Trådløst netværk med 150 Mbit/s

Agere Systems har annonceret ny software til dets WaveLAN 802.11a/b/g-chip, der vil gøre den til det hidtil hurtigste trådløse netværk på markedet.

Indhold

Krigen raser mellem de forskellige producenter af de chips, der bruges i trådløst udstyr. Det er på hastigheden, at de store slag bliver udkæmpet, og Agere Systems er nu klar med den hidtil hurtigste løsning.

Selve WaveLAN-chipsættet blev præsenteret for offentligheden sidste år, og det understøtter de tre standarder 802.11a, b og g. Produktionen af chipsættet er dog først for alvor startet i denne måned.

Ny software skal der også til, og med den mener Agere Systems at kunne nå en overførselshastighed på hele 150 Mbit/s. Det er 10 Mbit/s mere end den hidtil hurtigste løsning, som SMC præsenterede i sidste måned.

Som sædvanlig, når der er tale om trådløse standarder baseret på 802.11a, 802.11b og 802.11g, skal man ikke regne med, at man får den fulde hastighed til rådighed. I stedet ligger hastigheden som regel på omkring halvdelen af den annoncerede hastighed, når man ser på hvor mange data, der reelt kan overføres.

Agere Systems bruger flere teknikker til at forøge hastigheden med, blandt andet bedre komprimering og forbindelse direkte fra klient til klient. En del af teknologierne er taget fra den kommende 802.11e-standard, der forventes ratificeret senere på året.

Selvom chipsættene er begyndt at forlade samlebåndene, kommer man til at vente lidt på den optimerede software. Den vil nemlig ikke være klar før en gang i tredje kvartal i år.

Prisen er endnu ikke offentliggjort, men Agere Systems har tidligere lovet, at prisen bliver lavere end konkurrerende chipsæt.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere