Artikel top billede

Ericsson Danmarks administrerende direktør, Lars Tofft, kan ikke afvise, at der kommer danske fyringer.

Danske Ericsson-fyringer trækkes i langdrag

Ericsson Danmarks direktør afviser ikke, at der kan komme fyringer i Danmark.

"Vi glæder os over vores gode resultat, som den svenske børs reagerede meget positivt på. Men ellers har jeg ikke yderligere kommentarer, andet end, at hver organisation udarbejder planer for, hvordan det her skal effektueres."

Det siger administrerende direktør i Ericsson Danmark, Lars Tofft, til Computerworld.

Ericsson-koncernen har netop præsenteret et godt årsregnskab, men skal samtidig spare 10 milliarder svenske kroner, og de besparelser findes blandt andet gennem afskedigelse af 5.000 ansatte på globalt plan.

Der er fra starten sat tal på nedskæringerne i Sverige, der lægger hoveder til 1.000 fyringer, mens de cirka 400 ansatte i danske Ericsson må have tålmodighed med at få afklaret deres situation.

Lars Tofft kan ikke fortælle, hvornår der kommer en melding til danskerne.

"Det er et naturligt forløb, at vi udarbejder planer og meddeler personalet først, inden vi går i medierne om, hvad der skal ske. Så jeg har ingen kommentarer til, om det påvirker Danmark eller ej," siger han.

Kan du afvise, at der kommer fyringer i Danmark?

"Nej, det kan jeg ikke. Vi tilpasser løbende organisationen, uanset hvad. Planerne udarbejdes og bliver herefter meddelt til de respektive organisationer."

Altid trist at miste jobbet

Lars Tofft erkender, at Ericssons ellers gode årsregnskab bliver påvirket af de mange fyringer.

"Det er uundgåeligt, at det her rammer os, og vi må forberede os på, hvad der muligvis kommer til at ske."

Er der områder, der bliver lige så hårdt ramt som Sverige?

"Jeg har ikke yderligere kommentarer ud over det, der står i pressemeddelelsen. Vi skal spare 10 milliarder svenske kroner. Det er det, der er udgangspunktet. Det er regnet om til en given størrelse af et antal mennesker," siger han.

"Det er et positivt budskab, også for de danske ansatte, at det gør så godt for koncernen. Set i forhold til vores konkurrenter er det et ekstraordinært godt resultat."

Er det ikke en ringe trøst, hvis man mister sit job?

"Det er altid trist, når man mister sit job."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere