16x dvd-brændere til 8,5 GB DVD+R

De første dvd-brændere med 16x hastighed er ved at være klar til markedet. Nogle af dem vil kunne brænde dobbeltlags-dvd'er med plads til 8,5 gigabyte.

Indhold

Markedets første 16x dvd-brændere bliver præsenteret på CeBIT-messen, der finder sted sidst på måneden. Med disse brændere kan man fylde et dvd-medie med 4,7 gigabyte data på fem-seks minutter.

Firmaer som BenQ og Waitec har allerede meldt ud, at de vil demonstrere 16x dvd-brændere på CeBIT, og vi forventer også at se en 16x dvd-brænder fra Lite-On.

Til at starte med bliver det sandsynligvis kun DVD+R-medier, der kan brændes med den høje hastighed, men den konkurrerende standard DVD-R er lige i hælene.

Når en dvd brændes med 16x hastighed, overføres der godt 21 megabyte data til mediet hvert sekund. Mediet roterer med 180 omdrejninger i sekundet, og yderst på mediet er hastigheden over 200 kilometer i timen.

Data i to lag
I løbet af andet kvartal vil hollandske Philips og taiwanske MediaTek kunne levere chips til brændere, der kan klare dobbeltlags-dvd'er, og Philips har meddelt, at eksisterende dvd-brændere vil kunne firmware-opgraderes, så de understøtter dobbeltlags-DVD+R med plads til 8,5 gigabyte.

BenQ vil benytte denne teknologi i dvd-brænderen DW1600, der vil kunne brænde en 4,7 gigabyte DVD+R med 16x hastighed og en 8,5 gigabyte dobbeltlags-DVD+R med 2,4x hastighed. Drevet kommer på markedet til juni, og i løbet af tredje kvartal vil det kunne opgraderes til også at kunne klare DVD-R/RW.

Også når det gælder DVD-R/RW, er dobbeltlagsbrændere nemlig lige om hjørnet. Pioneer har allerede demonstreret dvd-brænderen DVR-A06 med en firmware, der tillod skrivning til en dobbeltlags-DVD-R.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere