Artikel top billede

Intel annoncerer værktøjer til parallelprogrammering

Intel opruster med værktøjer til parallelprogrammering for at give udviklere bedre mulighed for at udnytte multikerneprocessorer.

Intel er ved at være klar med værktøjer, der skal gøre det nemmere for udviklere at udnytte multikerneprocessorernes mulighed for at udføre flere operationer parallelt.

"Intel skaber en hel familie af udviklerværktøjer der skal gøre omstillingen til parallelprogrammering og software design hurtigere og nemmere," siger Bill Kircos, talsmand fra Intel.

Intel har allerede frigivet en beta-version af Intel Parallel Composer.

Det er det første udviklingsværktøj rettet mod parallelprogrammering for Windows-udviklere.

Intel Parallel Composer kan indtil videre kun anvendes på Windows-platformen, men forventes at blive tilgængelig på Mac OS X og Linux i løbet af næste år.

Intel Parallel Composer er en del af Intel Parallel Studio.

Parallel Studio til Visual Studio

Intel Parallel Studio er ikke frigivet endnu, men interesserede udviklere kan tilmelde sig den kommende Beta-version.

Intel Parallel Studio tilføjer parallelisme til Microsoft's Visual Studio udviklingsmiljø ved at tilføje nye features i C og C++ compileren samt i debuggeren.

Med større udbredelse af flerkerneprocessorer vil parallelprogrammering blive udbredt fra at være en specialistdisciplin til en større skare af udviklere.

Blandt andet forventes det, at Intels kommende Larrabee chip-arkitektur for alvor vil sparke behovet for parallelprogrammering igang.
Intel har tidligere udtalt at Larrabee-chips kan have hundrede eller tusinde kerner.

Samarbejde med Microsoft

Intel og Microsoft samarbejder om at udbrede kendskabet til parallelprogrammering. Blandt andet ved at donere penge til universiteter, der forsker i udvikling af parallelprogrammering.
Eksempelvis gav de to virksomheder tidligere på året 20 millioner dollars til University of California og University of Illinois for at forbedre softwaredesign i forbindelse med flerkerneprocessorer.

Tidligere har Microsoft
frigivet en preview-version af Parallel Extensions til .Net Framework som skal hjælpe Windows-udviklere med at komme igang med parallelprogrammering.

Microsofts Anders Hejlsberg, ophavsmanden til C#, ser da også en opgave i at bringe parallelprogrammering ud til udviklermassen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere