Artikel top billede

Forskere pumper dataoverførsel op med silicium

Intel offentliggør nye forskningsresultater inden for optisk dataoverførsel, hvor silicium øger hastigheden over større afstande.

Computerworld News Service: Intel har udviklet Avalanche Photodetector, som opfanger lysimpulser og forstærker output-signalet, hvilket vil give hurtigere dataoverførsler over lange afstande.

Forskere fortæller, at dette er et stort skridt fremad inden for silicium-fotonik, hvor silicium bruges til at overføre lysimpulser til brug ved dataoverførsel mellem computerchip og elektroniske enheder.

I takt med at computerne bliver hurtigere, udvikler forskere i dette felt billigere og hurtigere teknologier som Intels Avalanche Photodetector, der kan bruges til formål med krav om høj båndbredde såsom i 3D virtual reality og såkaldt telemedicin.

Avalanche Photodetector er en videreudvikling af tidligere optiske detektorteknologier, som var mindre lysfølsomme, brugte mere strøm og gav langsommere dataoverførsler. Avalanche Photodetector er også lavet af almindelig silicium i stedet for dyrere materialer såsom indium phosphide ifølge Intel.

Apparatet kan detektere lys ved højere frekvenser og flytte data ved op til 40 gigabit per sekund, hvilket betyder, at det er mere lysfølsomt og hurtigere end tidligere optiske detektorer, fortæller Intel. Avalanche Photodetector forbruger mindre strøm end almindelige optiske detektorer og kan spare endnu mere på strømmen, når den kun skal sende over kortere afstande.

Masseproduktion

Forskere hos Intel fortæller, at dette er første gang en optisk detektor, der er lavet af almindeligt silicium yder bedre end apparater lavet af dyrere materialer. Ved at bruge almindelig silicium håber Intel også, at det økonomisk kan lade sig gøre at masseproducere sådanne apparater på eksisterende fabrikker.

I fremtiden vil teleleverandører kunne bruge Avalanche Photodetector til at forbedre telefonsamtaler over lange afstande, siger Mike Morse, som er ledende ingeniør i Intels laboratorium for fotonik.

Telesignalerne konverteres til optiske signaler, der går gennem nedgravede fiberkabler, og Avalanche Photodetector kunne være placeret i telefoncentralerne for at forstærke signalerne.

Men chippene er ikke klar endnu. Der er brug for yderligere forskning, fortæller Morse.

"Dette er noget, der stadig er under udvikling, så der er stadig meget for os at lære endnu. Jeg kan ikke forudsige, hvordan det hele ender," fortæller han.

Mange virksomheder heriblandt Sun og IBM er involverede i forskning i silicium-fotonik. Tidligere i år modtog Sun 255 millioner kroner i forskningsmidler for en kontrakt med DARPA om at øge computeres ydelse ved at få chip til at kommunikere ved brug af laser og om at nedsætte strømforbruget ved at placere chip tættere på hinanden.

Også IBM arbejder med at øge hastigheden for dataoverførsler mellem chipkerner ved hjælp af forskning inden for silicium-fotonik.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB

RISMA Systems A/S

Senior PHP-udvikler

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator

Kalundborg Kommune

Data Scientist / udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere