Artikel top billede

Aflast hjemmefronten: Få dig et godt netværk

It-Akademiet: Det rigtige netværk er vejen frem for dig som it-chef. Gode kontakter til at drøfte faglige problemer kan sågar aflaste din kone. Læs otte gode råd til at pleje dit it-netværk.

Alle taler om, at det er vigtigt at have et godt netværk. Men er det overhovedet relevant for en it-chef?

"Ja," lyder det uden tøven fra chefkonsulent Mirja Olesen fra kompetence-virksomheden Mannaz.

Hun peger på, at it-chefer ofte har en tendens til at have mindre indflydelse på organisationens kurs end andre tilsvarende chefer i virksomheden.

Og det kan blandt andet skyldes, at netværket halter.

Mirja Olesen peger på, at en af fordelene ved et godt netværk er, at man får føling og forståelse med andre mennesker.

Især, hvis man sørger for vælge folk, der ikke ligner sig selv i sit netværk.

"Det er helt afgørende," siger chefkonsulenten.

Netværket skal ikke opfattes som en firkantet slags vennetjeneste, selvom man til tider også kan hjælpe hinanden i netværket.

Aflaster konen

Det bør snarere opfattes som et forum til at vende og dreje problemstillinger - gerne med nye øjne på en given sag.

"Faktisk kan it-chefens kone blive aflastet, hvis man har et godt netværk. Så behøver manden ikke komme hjem og drøfte problemerne med hende," siger Mirja Olesen.

Hun forklarer, at det rent faktisk er et meget udbredt problem for chefer, at ægtefællen skal høre på alle problemerne fra arbejdet.

Men her er et godt netværk altså en oplagt løsning.

Gode råd til at skabe et godt netværk

1. Find ud af hvad du kan tilbyde - så kan du bedre synliggøre for andre, hvad de kan forvente af dig.

2. Vær aktiv og plej dit netværk - hjælp dine netværkspartnere, som var det dig selv: Hvad, der er godt for dig, er også godt for dem.

3. Stil spørgsmål - det er det bedste indgang til at vurdere, hvilke fælles snitflader og interessefællesskab du har med andre, og hvordan I kan gøre brug af hinanden.

4. Oprethold en balance mellem at bede om hjælp og selv at hjælpe. At give for meget kan være ligeså forkert som at modtage for meget.

5. Byg ikke flere kontakter op, end du kan vedligeholde.

6. Husk netværket - også når du ikke lige står og skal bruge det.

7. Skab forskellighed i dine kontakter - lad være med kun at netværke med dem, der ligner dig i indstilling, alder, køn og profession. Nye ideer opstår gerne gennem forskellighed.

8. Vær opsøgende - også på nettet gennem relevante communities.

Kilde: Mannaz




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere