Artikel top billede

De skal uddele tre milliarder kroner til ny teknologi

13 personer skal vælge hvilke teknologiprojekter, der skal nyde godt af i alt tre milliarder kroner. Projekterne skal sænke behovet for hænder i det offentlige.

Regeringen besluttede i foråret at oprette en fond med tre milliarder kroner på kontoen.

Målet med fonden er, at den skal være med til at løse det store problem med mangel på hænder og hoveder i det offentlige.

Nu har finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) fundet de 13 personer, der skal vælge hvilke projekter, som skal støttes.

De personer, der er tætteste på it-branchen, er nok direktør Jane Wickmann fra Teknologisk Institut og innovationschef Eva Bjerrum fra Alexandra Instituttet.

Men også vicedirektør, CIO Peter Schleidt fra Danske Bank er dybt involveret i udviklingen af Danske Banks digitaliseringsstrategi.

Derudover er en repræsentant fra SKAT med, fordi "SKAT har gennemført en omfattende organisationsforandring samt været frontløber i udviklingen af digitale selvbetjeningsløsninger i den offentlige sektor."

SKATs repræsentant er virksomhedens direktør Ole Kjaer.

Offentlige og private

Ellers findes repræsentanter fra sygehuse, kommuner og private virksomheder i bedømmelsesudvalget.

Du kan selv læse hele listen her.

I løbet af december bliver ansøgningsskemaer tilgængelige på fondens hjemmeside.

Både offentlige institutioner kan alene og i samarbejde med private virksomheder søge om midler fra puljen.

Når bedømmelsesudvalget har valgt hvilke projekter, der skal støttes, skal projekterne have en formel godkendelse fra en lille styregruppe med medlemmer fra en håndfuld ministerier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere