Artikel top billede

Softwarefejl kan få systemer til at bryde sammen

Leverandører af internet-infrastruktur arbejder på patches til en række sikkerhedsfejl, hackere kan udnytte til at slå blandt andet firewalls ud.

Computerworld News Service: Folk i sikkerhedsbranchen har talt om fejlene siden tirsdag i sidste uge, hvor sikkerhedsforsker Robert Hansen diskuterede problemet på sin blog.

De tekniske detaljer omkring sårbarhederne er ikke blevet offentliggjort, men de sikkerhedseksperter, der opdagede problemet, Robert Lee og Jack Louis fra sikkerhedsleverandøren Outpost24, siger, at fejlen kan få Windows, Linux, embeddede systemer og endda firewalls til at gå offline med et denial of service-angreb (DOS).

Fejlen ligger i den TCP/IP-software (Transmission Control Protocol/Internet Protocol), systemerne bruger til at sende data via internettet.

Robert Lee og Jack Louis diskuterede problemet for første gang på en konference i Amsterdam i sidste uge, og mange af de påvirkede leverandører forsøger nu at løse problemet med hjælp fra det finske National Computer Emergency Response Team, fortæller Robert Lee, der brugte det meste af onsdag og torsdag på at forklare problemet.

"De leverandører, der er i stand til og ansvarlige for at komme med løsninger, tilhører inderkredsen," siger Robert Lee, der er sikkerhedschef hos Outpost24.

"Beskeden til offentligheden er 'tag det roligt, dem der bør være involveret, er involveret'."

Løsning lader vente på sig

Han kan ikke sige noget om, hvor lang tid det vil tage at løse problemet.

Microsoft siger i en redegørelse, at man undersøger sagen og ikke kender til nogen angreb.

Men følge Robert Hansen kan det være rigtig skidt, hvis angrebene har fundet sted, fordi de kan igangsættes med meget lidt båndbredde, og fordi de ramte maskiner ofte vil forblive deaktiverede, når DOS-angrebet er overstået.

"Det ser ikke ud til at være en enkelt fejl, men hvert fald fem fejl og måske helt op til 30 forskellige potentielle problemer," skriver Robert Hansen, CEO for SecTheory, på sin blog.

"De har bare ikke undersøgt det grundigt nok endnu til at vide helt præcis, hvor galt det kan gå."

Robert Lee og Jack Louis skal diskutere fejlene ved T2-konferencen i Helsinki, men vil ikke afsløre yderligere oplysninger, hvis fejlene stadig ikke er rettet til den tid, lyder det fra Robert Lee.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere