Bedre sikkerhed med SP2 til Windows XP

Med den kommende Service Pack 2 til Windows XP bliver sikkerheden opprioriteret. De mange ændringer i sikkerheden kan nu læses i et 73 siders dokument, som Microsoft har frigivet.

Indhold

Microsoft har igennem den seneste tid gjort meget for at gøre sine produkter mere sikre. Den trend følger den næste Service Pack 2 op på, og man kan allerede nu downloade et dokument, der fortæller om de mange ændringer i den kommende opdatering til Windows XP.

Word-dokumentet er på ikke mindre end 73 sider, og det beskæftiger sig med de mange ændringer som brugere af Service Pack 2 vil opleve.

Der kommer til at ske en hel del, når man installerer Service Pack 2. Den mest omtalte feature er, at Windows XP's indbyggede firewall automatisk bliver aktiveret.

Denne firewall har været tilgængelig siden Windows XP blev lanceret, og den klarer faktisk opgaven fint, desværre er det de færreste brugere, der overhovedet har været klar over dens eksistens.

Den måde, udviklere skal arbejde med den problematiske RPC (Remote Procedure Call), bliver også ændret i et forsøg på at gøre angrebsfladen mindre på en pc med Windows XP.

Det meste af dokumentet omhandler sikkerheden i Internet Explorer. Der er mange ændringer, der skal gøre det mere sikkert at surfe på internettet. Og det er der brug for. Det har nemlig vist sig flere gange, at hvis indstillingerne i Internet Explorer ikke er de helt rigtige, har hackere kunne opnå kontrol med pc'er, blot man besøger et websted.

Der har været en beta-version af Service Pack 2 ude i et stykke tid, men det har været en version uden alle de nye sikkerhedstiltag. Den næste beta-version vil ifølge Microsoft være klar inden årsskiftet, og det er planen at den endelige udgave af Service Pack 2 skal være klar i første halvår af 2004.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere