Artikel top billede

Kode analyseres for sårbarheder under udviklingsarbejdet

Værktøjer til at analysere sårbarheder i koden, mens udviklerne er i gang med at programmere, er vejen frem til mere sikre systemer, mener IBM.

I stedet for kun at lave sårbarhedstest og andre sikkerhedstiltag, efter at koden er skrevet, så skal sårbarhedsanalyse af koden allerede foregå, mens udviklingen er igang.

Det mener IBM, der nu integrerer kodescannings-værktøjer i deres Rational-udviklingsværktøjer for at bringe sikkerhedstest indenfor rækkevidde af udviklerne.

"Som en del af industrien er det vores ansvar at sikre, at sikkerhed er indbygget i koden; ikke noget der hæftes på efter koden er skrevet," siger Scott Hebner, vice president, marketing, IBM Rational Software.

Der er tale om de to værktøjer
Rational AppScan Developer Edition
og
Rational AppScan Build Edition, som skal gøre sikkerhed og eliminering af sårbarheder en naturlig del af softwareudvikling.

Udvikler-versionen, Developer Edition, tilbyder udviklerne en række værktøjer til at identificere sårbarheder i koden, mens Build-versionen tester for sikkerhedsproblemer i forbindelse med de natlige eller ugentlige builds af et system.

Patentansøgning på strenganalyse

IBM har blandt andet tilføjet en patentansøgt streng-analyse til scanningsværktøjerne, som skal være med til at identificere sårbarheder i koden.

Ifølge IBM er den patentansøgte streng-analyse med til at minimere antallet af falske positive - sikker kode, der identificeres som sårbar - hvilket kan være et problem, når automatiserede analyseværktøjer anvendes.

IBM's Developerworks forklares stringanalysen således:
"Strenganalysen holder styr på ændringer af streng-værdier gennem hele applikationen, den forstår kilden til ændringerne og de manipuleringer af streng-værdier der foregår samt de mulige værdier som strengene kan antage. Det betyder, at String Analysis eksempelvis kan verificere om data bliver ordentligt renset inden de bliver brugt i en sikkerhedsfølsom kontekst."

SQL Injection med til at skabe store forventninger til kodesikring

De meget omtalte SQL injections skyldes eksempelvis, at tekststrenge ikke bliver renset for brugerindtastede SQL-statements, som manipulerer med en bagvedliggende database.

Her har Microsoft eksempelvis tidligere stillet værktøjer, der analyserer for SQL injection-sårbarheder, til rådighed.

IBM forventer, at markedet for kodesikring vil vokse markant i de kommende år.

"Kun omkring 10 procent af virksomheder anvender forebyggende sikkerhedstiltag for deres applikationer. Vi forudsiger, at det tal vil nå op på 80 procent i 2010," siger Scott Hebner, vice president, marketing, IBM Rational Software.

IBM er ikke alene på markedet for værktøjer, der kigger kildekoden efter i sømmene for sårbarheder.

Med de nye produkter kommer IBM i konkurrence med virksomheder som Fortify og Ounce Labs.

IBM har videreudviklet på Rational AppScan produktlinien som IBM fik sidste år, da it-giganten købte leverandøren af sikkerhedssoftware Watchfire.

En gratis prøveversion af AppScan kan hentes her

For god ordens skyld skal understreges, at sårbarhedsanalyse allerede bør foretages på designstadiet for et system. Her bør det overordnede design gennemgås for sårbarheder, så mulige svage punkter i systemet identificeres så tidligt som muligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere