Den danske OL-delegation i Beijing har indtil videre ikke oplevet problemer med at tilgå de internetsider, som er nødvendige i forbindelse med arbejdet.
Det fortæller OL-chef hos DIF (Dansk Idræts-Forbund) Jesper Frigast Larsen, der for ottende, og foreløbig den mest klare dag i træk befinder sig i OL-Byen i Beijing.
"Alle mærker engang imellem pudsige forsinkelser og forskellige ting, som formentlig stammer fra denne her kæmpe firewall. Men indtil videre har det ikke belastet vores arbejde.
Ifølge OL-chefen er de danske journalister, bortset fra de faste korrespondenter, ikke ankommet til byen endnu. Hvorvidt de får problemer med at tilgå de nødvendige sider er derfor stadig uklart.
"Vi ved jo godt fra tidligere, at de her menneskerettighedssorganisationer, dem kan man ikke sådan lige komme ind på. Og det kan man formentlig stadigvæk ikke," siger Jesper Frigast Larsen.
International protest
Og det er netop pressens mulighed for at tilgå internettet fra Kina som i de sidste fage har fyldt meget i nyhedsstrømmen fra Kina.
Onsdag kom det frem at IOC (Den Internationale Olympiske Komite) havde indgået en aftale med Kina om censur af Internettet. Eksempelvis var det ikke muligt at finde Amnesty International og BBC's internationale sider fra Kina.
Fredag forlyder det fra blandt andet BBC, at Kina tilsyneladende har slækket grebet om adgangen til nettet for pressen efter internationale klager fra journalister ved OL.
Om det rent faktisk er blevet muligt at tilgå flere sider, ved Jesper Frigast Larsen ikke.
"De sider som nævnes har vi ikke haft behov for at besøge som OL-stab for det danske sportshold," siger Jesper Frigast Larsen.
Mærkelige opkald og forsinkelser
Ifølge Jesper Frigast Larsen mærker man klart at der er tale om et kontrolsamfund, både for gæster og indbyggere.
Det oplever folkene blandt andet med mobiltelefonerne, hvor der ind imellem kommer mystiske opkald uden nogen i den anden ende, eller sms'er der ikke giver nogen mening.
"Og det er formentlig en eller anden form for kontrol, som pludselig giver de udslag," siger Jesper Frigast Larsen.
Ifølge OL-chefen tager den danske delegation oplevelserne med et glimt i øjet uden at får paranoia over den mulige overvågning.
"Vi har jo ikke noget at skjule overfor de kinesiske myndigheder, så hvis overvåger os på den ene eller anden måde, så må de gøre det. Det er op til dem," siger Jesper Frigast Larsen.
Skal ikke nyde noget
Han fortæller, at han ikke selv har haft lejlighed til at eksperimentere med, hvilke sider der er tilgængelige fra Kina. Og han har heller ikke lyst til at prøve.
"Jeg har i al fald fantasi til at forestille mig, at hvis jeg legede for meget med sådanne sider, så kunne jeg måske få problemer med min computer, simpelthen. Det er sådanne rygter der går, at det nok er meget klogt at lade være med det," siger Jesper Frigast Larsen.
Ifølge OL-chefen siger netop dette lidt om, hvor meget overvågningen alligevel sniger sig ind under huden på folk.
Du snakker jo på en kinesisk mobiltelefon nu. Bliver den aflyttet tror du?
"Hvorvidt de her telefoner vi har lejet bliver det, er af gode grunde svært at sige. Men som sagt får vi de her lidt underlige opkald og beskeder ind imellem som ikke giver nogen mening for os. Men om det er for at kontrollere os eller det er tekniske problemer det kan man jo kun gætte på. Det finder vi alligevel aldrig ud af.