Artikel top billede

Råd: Tvangsregulering af sms-priser er nødvendig

EU's regulering af sms-priserne hilses velkommen af Forbrugerrådets direktør, der mener, at teleselskabernes modstand er præget af falske argumenter.

Tvangsregulering på telemarkedet er nødvendig, hvis forbrugerne skal sikres rimelige priser, mener Forbrugerrådet.

Derfor hilser organisationen EU-Kommissionens forslag om, at det maksimalt må koste 82 øre at sende en sms på tværs af landegrænserne, velkommen.

Direktøren for det danske Forbrugeråd Rasmus Kjeldahl understreger, at Forbrugerrådet går ind for fri konkurrence. Men han mener, at det er de europæiske teleoperatører, der selv sætter konkurrencen ud af spil.

"Teleselskaberne har tilsyneladende en stiltiende aftale om, at de ikke rører ved de her priser. Derfor er det nødvendigt at tvangsregulere," siger Rasmus Kjeldahl, der også er formand for den europæiske forbrugerorganisation, BEUC, der har samarbejdet med EU-Kommissionen om at indføre reguleringerne.

Teleselskaber bruger falske argumenter

Teleselskaberne Telia og Sonofon mener ikke, at et prisloft tjener forbrugernes interesse. De mener, at loftet vil betyde en fastfrysning af priserne, så de fastholdes på det maksimalt tilladte niveau.

Selskaberne har kun et stærkt begrænset incitament til at gå under den pris, som loftet garanterer, lyder ræsonnementet fra teleselskaberne.

Det argument mener Rasmus Kjeldahl ikke holder vand.

Han påger, at produktionsprisen på sms-beskeder, der sendes mellem operatører fra forskellige lande, er markant lavere end den pris, som forbrugerne betaler

"Det er et falsk argument. Så længe indkøbsprisen er lavere end salgsprisen, vil der altid være
et økonomisk incitament til at sænke prisen. Men hvis teleselskaberne ikke selv kan få konkurrencen til at fungere, må EU sikre, at prisloftet bliver så lavt som overhovedet muligt," siger Rasmus Kjeldahl.

Forbrugerrådet har også noteret sig, at minutpriserne ikke er faldet på det danske marked gennem de seneste år. Derfor skal teleselskaberne i Danmark ikke føle sig alt for sikre, advarer Rasmus Kjeldahl,

"Konkurrencen på det danske marked er blevet mindre efter antallet af operatører er svundet ind. Derfor overvejer vi jævnligt om en øget regulering af det danske marked kan være en løsning," siger Rasmus Kjeldahl.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere