Lillebitte VIA-processor

Taiwanske VIA har lanceret en processor, der måler 1,5 centimeter på hver led. Navnet er Eden-N, og frekvensen er op til 1 GHz.

Indhold

VIA har præsenteret en ny processor, der udmærker sig ved sin ringe størrelse og et lavt strømforbrug. Eden-N måler 15 millimeter på hver led, og dermed skulle den være verdens mindste x86-processor. Til sammenligning har en 25-øre en diameter på 17,5 millimeter.

Med en clockfrekvens på en gigahertz bruger processoren omkring syv watt. Det er så lidt, at man kan nøjes med passiv køling og dermed begrænse støjniveauet. Eden-N fås også med frekvenser på 533 og 800 megahertz.

Eden-N er baseret på VIA's Nehemiah-kerne, og selve processoren er såmænd ikke den store nyhed. I forvejen benytter VIA nemlig denne kerne i andre processorer.

Det er den lille indpakning med navnet nanoBGA, der er ny. Eden-N har ikke ben, som man kender det fra de fleste andre pc-processorer, men er i stedet udstyret med en flok små kugler, der skal have elektrisk kontakt med bundkortet.

Dette bundkort kan passende være i Nano-ITX størrelse, som VIA også har fundet på. Et Nano-ITX bundkort måler 12 x 12 centimeter. Man kan altså se frem til meget små, stille pc'er, hvis man kan nøjes med den begrænsede ydelse, som Eden-N kan levere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere