Artikel top billede

Halvdelen af it-budgettet går til serviceydelser

It-budgetterne i de danske virksomheder stiger med 14 procent, og heraf går hver anden it-krone til serviceydelser, viser ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Danske virksomheders it-budgetter stryger i vejret.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik brugte danske virksomheder med mindst 10 ansatte 37,4 milliarder kroner på it-udgifter i 2006.

Det er en stigning på 4,6 milliarder kroner eller 14 procent i forhold til året før.

It-udgifter omfatter udgifter til hardware, software, it-uddannelse, øvrigt it-udstyr samt it-serviceydelser.

Netop serviceydelser er højdespringeren blandt it-udgifterne i de danske virksomheder.

Hele 46 procent af it-budgetterne går nemlig til it-serviceydelser, 23 procent går til indkøb af software, fulgt af hardware med 20 procent og øvrigt it-udstyr med 10 procent, mens it-uddannelse står for en procent af it-udgifterne.

Finansiering og service trækker læsset

Den største forbruger af it er branchen for finansiering og forretningsservice, der blandt andet omfatter it-konsulenter, banker og forsikringsselskaber.

45 procent af de samlede it-udgifter eller godt 17 milliarder kroner stod branchen for i 2006.

Næststørste branche er transport, post og telebranchen med 17 procent eller 7,5 milliarder kroner af det samlede it-budget.

Samtidig er der en tendens til, at jo større virksomheden er, des relativt flere penge bruges der på it-serviceydelser.

I virksomheder med mindst 100 ansatte udgør udgiftsposten halvdelen af it-budgettet, mens den tilsvarende andel i selskaber med 10 til 49 og 50 til 99 ansatte udgjorde henholdsvis 26 og 39 procent.

Til gengæld bruger de mindste virksomheder forholdsmæssigt flere penge penge på hardware og software end større virksomheder.

Virksomheder med mindst 100 ansatte står dog for hele 81 procent af de samlede it-udgifter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere