Artikel top billede

Vista rydder op i Microsofts top

Da Microsoft-veteranen Will Poole blev flyttet, lød det ikke som en forfremmelse, siger analytikere som eksempel på, at it-giganten har ryddet gevaldigt op i forlængese af Vistas manglende succes.

Computerworld News Service: Afgangen af en række topledere, der arbejdede på Windows Vista, kvalificerer ikke som hjerneflugt, men skal nok ses i forhold til opfattelsen af Vista som en fiasko, mener analytikere.

Udløst af nyheden om afskeden med Will Poole, en Microsoft-veteran gennem 12 år, som indtil midten af 2007 var ansvarlig for klientversionen af Windows, er adskillige analytikere nu kommet frem med synspunkter om de nylige fratrædelser.

"Jeg mener ikke, at det betyder noget, at folk, der har været ansat i årtier, beslutter at fratræde," udtaler Michael Gartenberg, analytiker hos JuniperResearch.

"De er på et tidspunkt i deres liv – sikkert også fra et økonomisk synspunkt – hvor de kan gøre, hvad de vil. De har gjort deres pligt for konge og fædreland."

Rent bord efter Vista

Rob Helm fra analysevirksomheden Directions on Microsoft er enig i, at Pooles og andres afsked ikke er usædvanligt nok til at være bekymrende. Det opfylder i hvert fald ikke hans krav til at kunne kaldes 'hjerneflugt'. Men ligesom Gartenberg og Michael Silver, som dækker Microsoft for Gartner, nævner han Vista i samme åndedrag.

"Efter lanceringen af Vista blev det tid til at gøre rent bord," udtaler Rob Helm.

"Der var en række mennesker, der tog afsked med eller blev afskediget fra Windows-gruppen i Vistas efterdønninger. Nogle af dem besluttede helt at forlade virksomheden."

"I en stor virksomhed som Microsoft bliver folk aldrig smidt på porten," udtaler Helm. I stedet tager folk deres afsked efter en omorganisering, hvis de ikke er tilfredse med det projekt, de er blevet tilknyttet. "De bliver måske ikke ligefrem jaget ud af byen, men de tager deres afsked," tilføjer han.

Modsat forfremmelse

Blandt toplederne med ansvar for Vistas udvikling og lancering har adskillige forladt Microsoft siden tidligt på året 2007. Til at begynde med Jim Allchin, som efter 17 år trak sig på dagen for Vistas lancering. Allchin, som på daværende tidspunkt var medformand for virksomhedens afdeling for platforme og tjenester, havde været ansvarlig for udviklingen og leveringen af Vista.

Andre Vista-hænder, som for nyligt har forladt Microsoft, inkluderer Michael Sievert, som blev ansat i 2005 og ledte markedsføringen af Windows før og efter udgivelsen af Vista samt Rob Short, en Microsoftveteran gennem 19 år, som ledte Windows Core-gruppen.

Selv om ingen af de tre analytikere vil forbinde specifikke fratrædelser med Vistas problemer, nævnes Poole af både Gartenberg og Silver.

"Måske var det ikke fuldstændigt forventeligt, men da Poole blev flyttet over til at lede Unlimited Potential-gruppen, så lød det altså ikke som en forfremmelse," siger Michael Silver.

Som en del af en generel omorganisering af Windows-gruppen i marts 2006, blev Poole flyttet over til at lede en forretningsenhed, der var skabt til at fokusere på Windows på fremkommende markeder og nye elektroniske enheder.

"Når man har et produkt, der ikke har levet op til dets potentiale, så kunne det godt spille en rolle," udtaler Silver i forbindelse med fratrædelserne.

"Jeg tror, at der er en accept af, at der er brug for forandring i Windows-grupperne."

Gartenberg stemmer i med Silver.

"Dette rejser spørgsmålet om, hvem der vil udgøre den næste generation af Windows-ledelsen. Hvad vil det næste være, der sker for Microsoft, og hvordan vil de prøve at fremme accepten af Windows' udvikling?"

"Hvordan vil de reparere opfattelsen af Vista i den offentlige mening?"

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere