Power5 med multi-threading

IBM's kommende 64-bit server-processor kører Linux i testcenteret. Den bliver udstyret med en teknologi, der ligner Intels hyper-threading.

Nyhed

IBM er klar med de første prototyper af Power5. I IBM's testcenter er computere med processoren er blevet startet op med AIX, OS/400 og Linux som styresystem.

Power5 er en 64-bit-processor, der primært skal anvendes i store servere. Den efterfølger Power4, men der bliver skruet en smule op for frekvensen og mængden af cache-hukommelse er større.

Både Power4 og Power5 har to processorkerner på samme chip. Den helt store nyhed i Power5 er understøttelsen af to samtidige tråde, simultaneous multithreading.

Denne teknologi findes i forvejen i Intels Xeon og Pentium 4, hvor den kaldes hyper-threading. Intels processorer har dog kun en enkelt processorkerne på hver chip.

Power5 med to kerner og multithreading kan afvikle fire program-tråde samtidig, og IBM regner med, at multithreading kan give 40 procent højere ydelse i visse applikationer. IBM har tidligere fortalt, at Power5 bliver fire gange så hurtig som Power4.

De første computere med den nye processor kommer på markedet til næste år. Til at starte med vil Power5 blive produceret med 0,13 mikron teknologi, men i 2005 går IBM over til 0,09 mikron, hvilket tillader højere frekvenser. I 2006 kan vi forvente at se Power6 på gaden.

På lidt længere sigt kan nyheden blive interessant for Apple-fans. Der sidder nemlig en IBM-processor i den nye Power Mac G5. Processoren PowerPC 970, som Apple foretrækker at kalde G5, er baseret på Power4, men har dog kun en enkelt processorkerne. Man kan sagtens tænke sig, at en kommende Power Mac vil rumme en halv Power5.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere