Artikel top billede

Danske Neupart sender overskuddet til udlandet

Det danske it-sikkerhedsselskab Neupart øger bruttofortjenesten, men investeringer i vækst i udlandet koster på bundlinjen. "Vi følger planen," lyder det fra direktør Lars Neupart.

It-sikkerhedsselskabet Neupart voksede igen sidste år.

Selskabets bruttofortjeneste voksede således med 18 procent fra 7,4 millioner kroner til 8,7 millioner.

Neupart, der kombinerer sikkerhedssoftware og konsulentydelser, har samtidig præsteret et resultat før skat på 246.000 kroner mod et tilsvarende overskud på 1,1 million kroner forrige år.

"Vi følger vores plan og fortsætter vores vækst samtidig med, at vi stadig tjener penge. Jeg er tilfreds, når vi kan gøre begge dele på en gang," siger direktør og stifter, Lars Neupart.

Udland koster

Neupart har selskaber i Danmark, Tyskland og USA, men trods stadig større fokus på udlandet står det danske marked stadig for cirka halvdelen af omsætningen i virksomheden.

"Vi bruger groft sagt det danske overskud på de udenlandske aktiviteter," siger Lars Neupart.

Forrige år forvandledes det tyske salgskontor til et egentligt selskab sammen med et par samarbejdspartnere.

I løbet af 2007 har Neupart købt sig til 100 procents kontrol over det tyske datterselskab.

Samtidig har Neupart gennem en agent været til stede i USA i et par år, men sidste år etableredes et egentligt amerikansk datterselskab.

Og det koster altså på bundlinjen at investere i...fortsættes

... international vækst, mener direktøren.

"Det koster penge at starte op i et land," siger Lars Neupart, som dog tilføjer, at investeringerne i Tyskland og USA ser lovende ud på sigt.

To vækstkilder

Selskabets bliver skabt gennem to områder.

Normalt skal en virksomhed leve op til forskellige kravsæt fra blandt andet Dansk Standard, persondataloven, kreditkortreglerne, virksomheden selv og måske fra flere andre.

Disse kravsæt har Neupart indbygget i softwareproduktet SecureAware, der så at sige hjælper med compliance, efterlevelse af krav og standarder.

Samtidig yder virksomheden konsulentydelser. Her har selskabet blandt andet haft god succes med it-beredskabsplaner til kunderne i det seneste år.

"Væksten kommer fra en kombination af begge dele, for de fleste kunder køber både softwarelicenser og konsulentydelser på grund af synergierne mellem dem," siger Lars Neupart.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere