Artikel top billede

Store it-virksomheder skærer ned på udvikling

En række af USA's største it-virksomheder skar ned på research og udvikling i 2007 sammenlignet med 2006.

Flere af de største amerikanske teknologivirksomheder har lettet trykket på gaspedalen og skærer ned på udviklingsbudgetterne.

Det fremgår af en opgørelse, som Financial Times har udarbejdet på baggrund af selskabernes regnskaber.

Opgørelsen viser, at de 10 virksomheder, der bruger flest penge på research og udvikling, i 2007 øgede udviklingsbudgetterne med samlet 4,1 procent mod en stigning i selskabernes samlede omsætning på mere end ni procent.

Til sammenligning blev de samme virksomheders udviklingsbudgetter i 2006 øget med 11,6 procent.

Begge tal er dog eksklusiv Google.

Dermed ligger de amerikanske virksomheder på linje med en ud af fem danske it-chefer, som i en undersøgelse foranlediget af Computerworld svarer, at de har fået skåret i it-budgetterne for 2008.

Analytikere siger til Financial Times, at man skal passe på med at konkludere noget på tal fra et enkelt år, men at it-virksomheder typisk oplever større udsving i udviklingsbudgetterne, når markederne går nedad.

FORTSÆTTES

Selv pengemaskinerne skærer ned

Opgørelsen fra Financial Times viser, at selv virksomheder, der er gået mod strømmen og tjener styrtende med penge som for eksempel Microsoft, har droslet ned på udviklingsbudgettet.

Hos både Microsoft og Cisco faldt research- og udviklingsbudgetterne i forhold til omsætningen således med mindst et procentpoint sidste år.

Blot en håndfuld af de virksomheder, der bruger flest penge på udvikling, oplevede en stigning af research- og udviklingsomkostningerne i forhold til omsætningen sidste år.

Men for to af disse, Motorola og Texas Instruments, skyldtes stigningen ikke, at man brugte flere penge på udvikling, men derimod et fald i omsætningen.

Google og EMC går den anden vej

Søgegiganten Google gik dog den modsatte vej med en kraftig stigning i research- og udviklingsomkostningerne på 73 procent, så selskabet sidste år brugte knap 10 milliarder kroner på udvikling.

Det bragte samtidig for første gang selskabet ind på top ti-listen over de amerikanske virksomheder, der bruger flest penge på udvikling.

Med den store stigning svarede udviklingsbudgettet sidste år til 13 procent af selskabets omsætning.

Også EMC's udviklingsomkostninger steg sidste år. En 20 procents stigning betød, at selskabet sidste år brugte godt 7,3 milliarder kroner på udvikling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere