Artikel top billede

Koordineret hacker-angreb på mere end 10.000 sites

Hackere på udkik efter kodeord til populære online-spil har inficeret mere 10.000 hjemmesider de sidste par dage.

Computerworld News Service: Det koordinerede 'masse-angreb' syntes at komme fra en server i Kina, og blev først opdaget af medarbejder hos McAfee onsdag morgen.

Indenfor ganske få timer havde sikkerhedsfirmaet sporet mere 10.000 inficerede sider fordelt på over 100 domæner.

Craig Schmugar fra McAfee siger, at selskabet endnu ikke ved, hvordan så mange sider er blevet hacket.

Sikkerhedsfolkene formoder - på grundlag af den hurtige spredning - at der en form for automatisering er involveret.

Tidligere anvendte hackere søgemaskiner til at gennemsøge internettet efter sårbare domæner, hvorefter de overrumplede siderne med angreb fra automatiserede programmer.

I sidste ende førte det til, at hackerne kunne bruge legitime sider til at inficere besøgende med den uønskede programkode.

Her er der forskel

De inficerede hjemmesider ser ikke anderledes ud, men der er forskel.

Hackeren har efterladt en lille JavaScript-kode, som omdirigerer sidens gæster til et usynligt angreb fra serveren i Kina.

Den uønskede kode udnytter 'bugs,' der allerede er blevet 'patchet', så har man software, der er opdateret, er man ikke i farezonen.

McAfee påpeger dog, at koden udnytter sikkerhedshuller i mere ukendt software, som for eksempel ActiveX til online spil, som brugere ikke tænker på at opdatere regelmæssigt.

Hvis den uønskede programkode bliver indlæst, vil den installere et kodeords-stjælende program på ofrets computer, der vil søge efter kodeord til en række onlinespil.

FORTSÆTTES

Disse kodeord er særligt populære

Disse kodeord til onlinespil er specielt populære iblandt hackere, da ressourcerne i spilverdenen kan stjæles og derefter sælges for rigtige penge.

Omfattende angreb som disse bliver mere og mere almindelige.

Sikkerhedsfirmaet Finjan rapporterede i januar, at en omfattende hacking-bølge havde inficeret 10,000 hjemmesider med ondsindet programkode, og at besøgende på siderne havde fået installeret dataindsamlende software på deres maskiner.

Denne type af angreb er ganske attraktiv for kriminelle, da det er svært at forhindre angrebene.

"Det er mere diskret end at sende millioner af e-mails med eksekverbar kode. Man lader bare folk gøre, hvad de plejer at gøre på nettet, og lancerer et 'snigangreb' der 'flyver under radaren'," forklarer Schmugar.

Oversat af Jimmie Gustafsson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere