Hør interviewet med Jens Ottosen-Støtt
Det er et retssikkerhedsmæssigt problem, hvis adgangen til den stormomsuste internetside Pirate Bay skal spærres, alene på fogedrettens kendelse.
Derfor er det vigtigt, at Pirate Bay får lov at forsvare sig, og fortælle sin version af sagen ved domstolene.
Det mener Jens Ottosen-Støtt, som er juridisk direktør i Telia og formand for teleoperatørernes brancheorganisation, Telekommunikations-industrien.
”Det lægges næsten uprøvet til grund, at der foregår en krænkelse. Og så er der altså nogen, der ikke har været en del af en retssag, som får spærret deres kommunikation. Og det bekymrer os,” siger Jens Ottosen-Støtt.
Grundlaget skal afprøves
Ifølge den juridiske direktør er det dette, som er årsagen til, at Telia sammen med resten af telebranchen nu bakker Tele2 op i det kommende retsopgør. Et opgør som skal afprøve grundlaget for fogedrettens kendelse, der pålagde Tele2 at spærre kundernes adgang til The Pirate Bay.
”Det kunne da være utroligt rart at høre, hvad Pirate Bay har at sige. Vi ved jo ikke, om det, der bliver sagt om Pirate Bay, er rigtigt eller forkert,” siger Jens Ottosen-Støtt.
Når det for Telia og resten af telebranchen er værd at slås for Pirate Bay-sagen, så skyldes det ifølge Jens Ottosen-Støtt, at det er vigtigt at finde ud af, om der er tale om krænkende trafik, og i givet fald hvor krænkende denne trafik er.
”Vi ved det ikke. Vi kender end ikke Pirate Bays opfattelse af det, for de er ikke blevet spurgt,” siger Jens Ottosen-Støtt.
Kernen i sagen handler for Telia om at finde ud af, på hvilket grundlag teleselskaberne skal lukke for kommunikationen mellem folk, forklarer Jens Ottosen-Støtt
”Skal vi lukke for kommunikationen til nogle mennesker, der ikke er blevet hørt, og end ikke har haft mulighed for at forsvare sig? Det er det, vi snakker om,” siger Jens Ottosen-Støtt.