Artikel top billede

iPhone kommer til Frankrig 29. november og til Tyskland og England 9. november.

Køb en iPhone til dansk SIM-kort om seks uger

Om halvanden måned kan du købe en iPhone og fuldt lovligt og uden problemer sætte dit danske SIM-kort i den. Læs her hvordan.

Alverdens hackere har kæmpet for at kunne befri iPhone fra det amerikanske teleselskab AT&T for at kunne bruge telefonen uden for USA.

Men nu bliver arbejdet gjort ganske gratis af den franske stat.

Apple har netop bekræftet, at det bliver Orange, der kommer til at sælge iPhone i Frankrig. Financial Times skriver, at prisen bliver på 399 euro (3.020 kroner) med abonnement.

Men fordi den franske lovgivning kræver, at mobiltelefoner skal sælges både med og uden abonnement, får Apple tilsyneladende ikke held med at binde kunderne til én operatør.

Forretningsmodel i problemer

Det er endnu uvist, hvad prisen på iPhone uden abonnement bliver.

Uanset hvad får også danskerne mulighed for at købe Apples telefon – enten ved selv at drage sydpå eller ved at købe den på nettet.

Der skal ikke betales told, fordi Frankrig er et EU-land.

Ligesom i Danmark tillader den franske lovgivning også kun, at man binder kunderne i seks måneder, så også på det punkt, er Apples oprindelige forretningsmodel havnet i problemer.

I USA er iPhone bundet i to år til tele-operatøren AT&T.

Det har Apple blandt andet sikret sig, fordi selskabet får del i de penge, der kommer i operatørens kasse, når kunderne taler i deres iPhone.

Lignende aftaler er blevet forhandlet på plads med teleoperatøren 02 i England og T-Mobile i Tyskland. Men det har vist sig noget sværere i Frankrig på grund af lovgivningen.

Meget tyder på, at Apple vil møde de samme problemer her i Danmark.

Kommer den overhovedet til Danmark?

iPhone er at finde i de franske butikker fra 29. november og dermed også i rette tid til julesalget.

Det gælder også for de iPhone-interesserede danskere, i det det endnu er uvist, hvornår iPhonen kommer til Danmark.

Det er tidligere blevet anslået, at Apple står til at miste cirka 30 procent på data og samtaler i Frankrig, fordi det amerikanske selskab må rette sig efter den franske lovgivning.

Med omkring 60 millioner indbyggere er Frankrig imidlertid svær at komme uden om.

Sådan skifter du SIM-kort i iPhone:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere