Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

Google trækker stikket til det russiske annoncemarked: Deaktiver alle AdSense-konti

Google trækker det sidste af sin annonce-forretning ud af Rusland.

Den amerikanske annonce-gigant Google trækker stikket til sit tilbageblevne russiske annonce-marked for tjenesten AdSense.

Tjenesten, som gør det muligt for internet-sider at tjene penge ved at koble dem til Google-annoncenetværk, vil ikke længere udføre udbetalinger til Rusland, skriver Reuters.

”På grund af verserende forhold i Rusland, kan vi ikke længere udføre betalinger til russisk-baserede AdSense-konti, som hidtil har kunnet monetisere trafik udenfor Rusland,” lyder det fra en talsperson fra Google, som fortsætter: ”Af den grund vil vi deaktivere disse konti fra august måned af.”

Google præciserer ikke, hvad der har bragt virksomheden til helt at trække sin AdSense-tjeneste ud af landet. Mediet noterer her, at man fra russisk side har sløvet, hvis ikke blokeret for, trafikken til Google YouTube-streaming, som også benytter AdSense netværket.

Fra de russiske myndigheder lyder det, at YouTube driftsforstyrrelser skyldes manglende opgraderinger fra Googles side – en udlægning som både virksomheden og eksperter på området anfægter.

I kølvandet på den russiske invasion af Ukraine, indstillede Google sin annoncering i Rusland fra marts 2022, mens det samtidig har blokeret for over 1000 YouTube-kanaler og fem millioner videoer som støtter, benægter eller udnytter Ruslands angrebskrig.