Aktiemarked lunken over for SAP's milliard-opkøb

SAP's aktiekurs oplevede det største fald i otte måneder efter buddet på 36 milliarder kroner for softwareselskabet Business Objects.

Aktiemarkedet tog ikke varmt imod SAP's planer om købe Business Intelligence-leverandøren Business Objects for 36 milliarder kroner.

Investorerne tvivler på, at købet af Business Objects kan øge SAP's indtjening på lang sigt.

SAP meddelte i går, at opkøbet vil reducere indtjeningen per SAP-aktie med en encifret procentdel i 2008, inden købet efter planen skal øge selskabets profit i 2009.

Investorerne var dog ikke overbeviste og sendte SAP's aktiekurs ned med 4,8 procentpoint i går. Det er det største kursfald SAP har oplevet i otte måneder.

I dag har SAP genvundet noget af det tabte, og aktiekursen er steget.

Investorerne var ikke overraskende anderledes positivt indstillet overfor Business Objects-aktien, der steg med 17,2 procentpoint i går.

Dermed landede kursen på 41 euro, hvilket er meget tæt på de 42 euro, som SAP har tilbudt for Business Objects-aktierne i milliardhandlen.

Førende spiller på markedet

Ved et investormøde afholdt i går eftermiddag slog SAP's topchef Henning Kagermann fast, at prisfaldet skal ses som en tidlig reaktion, der vil rette sig, når investorerne forstår SAP's strategiske overvejelser bag opkøbet.

Kagermann understregede ved samme lejlighed, at SAP med opkøbet bliver den absolut førende spiller på markedet for analytiske applikationer.

"Ifølge markedsanalytikere er den kombinerede markedsandel for SAP og Business Objects mindst 50 procent større end den næststørste på listen, når man ser på markederne for Business Intelligence, performance management og analytics," siger Kagermann.

Den næste på listen er amerikanske Oracle, der igennem længere tid har forfulgt en aggressiv opkøbsstrategi, hvorimod SAP hidtil primært har satset på småopkøb og organisk vækst.

Det får aktieanalytikere, heriblandt investeringsbanken Goldman Sachs, til at stille spørgsmålstegn ved, om SAP vil være i stand til at høste gevinsterne ved en tættere integration af de to virksomheder. De har ganske enkelt ikke prøvet det før i den skala.

Herhjemme skriver aktieanalytiker Robert Jakobsen fra Jyske Bank i en markedskommentar, at opkøbet giver strategisk mening, da det vil styrke SAP's position i Business Intelligence markedet. Han finder samtidig opkøbsprisen på 4,8 milliarder euro fair.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master

Politiets Efterretningstjeneste

Netværks- og/eller firewallspecialister til PET

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren teamleder til årsopgørelsen

PensionDanmark

Business Tester
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere