Forårsforelskelsen er komplet hos de to giganter Nokia og Siemens, der siden 1. april har haft fælles fodslag i netværks-forretningerne i form af fusionen Nokia Siemens Network.
Ikke nok med at fusionen gør Nokia Siemens til verdens næststørste leverandør af netværk, kun overgået af Ericsson. Den åbner også op for store drømme for fremtiden.
"Det er en industri i voldsom forandring," forklarer Volker Ziegler, chef for Nokia Siemens East Region, som Danmark tilhører, i dag til Computerworld.
100 gange så meget
Volker Ziegler peger på, at spillere som YouTube, Google, og Yahoo har afgørende betydning for, at behovet for en allestedsnærværende bredbåndsinfrastruktur vokser.
Nokia Siemens vurderer, at der i 2015 vil blive sendt 100 gange så meget data over netværkene, der i stigende grad vil blive benyttet til IP tv og video on demand.
"Der kommer flere brugere og applikationer og mere traffik, og samtidig skal vi havde adgang til bredbånd både i hjemmet, på arbejdet og på farten," siger Volker Ziegler.
Skal fyre 9000 medarbejere
Nokia Siemens vision er at spille en afgørende rolle i at koble de fem milliarder mennesker sammen, som man forventer, at der vil være forbundet via telekommunikation i 2015.
Men selvom Nokia Siemens ligger godt placeret på listen over leverandører af infrastruktur, puster spillere som Alcatel-Lucent, Nortel, Cisco, Huawei og Motorola selskabet i nakken.
Derfor meddelte Nokia og Siemens, da fusions-planerne blev annonceret, at der skal spares internt i det nye selskab, hvis man skal kunne opretholde positionen i fremtiden.
"Vi har omkring 60.000 ansatte, og det antal skal reduceres med cirka 9.000, hvis vores planer skal kunne realiseres," lød det i dag fra Volker Ziegler.
Det nye selskab forventer at omsætte for omkring 126 milliarder kroner om året fremover.
Lille Danmark er ikke ubetydelig
Ud af medarbejderstaben på 60.000 sidder blot nogle få hundreder her i Danmark, og det danske marked i sig selv fylder heller ikke meget på verdenskortet.
Faktisk er Danmark ikke engang en del af Europa, når Nokia Siemens opdeler organisationen i de forskellige markeder. Vi hører i stedet, sammen med resten af Norden, til de baltiske lande og Rusland, den såkaldte East Region.
Alligevel er Danmark langt fra ligegyldig for organisationen, mener Thomas Jul, der er chef for selskabets nordiske afdelinger.
"Vi har de fleste kompetencer her i Danmark, og vi besidder meget stærke kompetencer inden for de mobile netværk," siger han og forklarer, at Norden også er interessant på grund af "early adopter"-fænomenet.
Blandt andet er de danske teleselskaber nu alle i fuld gang med at udrulle Turbo 3G (HSDPA) her i landet, ligesom man i øjeblikket tester broadcasting-teknologien DVB-H, der bruges til mobil tv.
Indtil videre sidder de danske medarbejdere på flere forskellige adresser, men det er planen, at alle skal flyttes til de bygninger, som Nokia har på Sydhavnen i København.
Netværk alle vegne
Nokia Siemens fortalte i dag også, at selskabet ikke låser sig fast på blot en bredbåndsteknologi i fremtiden.
I stedet er det planen, at alle de forskellige netværk skal kunne komplimentere hinanden, så slutbrugeren får oplevelsen af en allestedsnærværende adgang til bredbånd.
Det betyder også, at selskabet vurderer, at den ene teknologi ikke behøver udelukke den anden. Blandt andet satser Nokia Siemens både på Turbo 3G og WiMAX, og samtidig ser selskabet også en fremtid for de stationære adgangsteknologier, blandt andet fiberbredbånd.
"Vores udfordring bliver at gøre det let for slutbrugerne at få adgang, for de er nemlig ligeglade med, hvilken teknologi, de får adgang med," siger Thomas Jul.
"Det gode ved konstellationen Nokia Siemens er, at vi kan opfylde operatørernes behov, uanset hvad de måtte være," tilføjer Volker Ziegler.
En af de første kontrakter, som det nye selskab har landet, er opbygningen af det første 3G-netværk i Rusland.