Artikel top billede

Sådan trives de: Bliv bedre til forstå den unge generation på arbejdsmarkedet

Med bogen ”Ung og perfekt” vil Rebekka Bøgelund bygge bro mellem generationerne for at skabe en kultur på arbejdspladsen, hvor alle kan trives og være produktive.

Hvordan kan du som leder skabe de rette rammer for den unge generation, som træder ind på arbejdsmarkedet i disse år, hvor der er kamp om arbejdskraften?

Det er det centrale spørgsmål, som Rebekka Bøgelund prøver at besvare i sin nye bog Ung og perfekt.

Bogen giver både praktiske værktøjer og dybdegående indsigt i, hvordan ledere kan forstå og imødekomme den unge generations behov – men vel at mærke uden at gå på kompromis med organisationens mål og strategi.

Ifølge Bøgelund rammer nutidens unge arbejdsmarkedet med en rygsæk fyldt med høje forventninger – både fra dem selv og fra omverdenen.

Både deres uddannelse og sociale liv er præget af perfekthedskulturen og nulfejlskulturen, og det kan føre til et pres for altid at præstere uden fejl.

Som Rebekka Bøgelund beskriver det i sin bog, så er det ikke nødvendigvis det samme som mistrivsel, men det kan skabe en kultur, som både ledere og organisationer skal tage alvorligt.

Så hvordan gør man det?

Ifølge Bøgelund handler det om at bryde de negative mønstre ved at skabe arbejdspladser baseret på psykologisk tryghed og tillid.

Når unge medarbejdere føler sig trygge, bliver de således bedre rustet til at tage chancer og lære af deres fejl – og det vil i sig selv fremme både trivsel og produktivitet.

Ung og perfekt er i høj grad skrevet til at bygge bro mellem generationerne. Forfatteren opfordrer således ledere til at møde de unge med oprigtig nysgerrighed og stille spørgsmål, der hjælper med at forstå deres perspektiv.

Samtidig er det vigtigt at skabe et arbejdsmiljø, hvor unge medarbejdere oplever, at deres arbejde giver mening og bidrager til noget større.

Endelig kan ledere med fordel investere tid og ressourcer i de unges udvikling, fordi det vil sikre deres engagement og opbygge loyalitet over tid.

Hvordan man så gør det i praksis, kommer Bøgelund med en række bud på.

I arbejdet med bogen har Rebekka Bøgelund interviewet både unge og ledere fra en række danske virksomheder. Som noget særligt er alle hendes interviews tilgængelige som videoer, der kan findes via QR-koder i bogen.

Rebekka Bøgelund har tidligere skrevet bøgerne Fejl og Tør du fejle? om nulfejlskultur og bogen Naturlig ledelse – på vej mod et menneskeligt arbejdsliv.

Med masser af praktiske redskaber giver Bøgelunds nye bog Ung og perfekt danske ledere gode muligheder for at skabe attraktive arbejdspladser, hvor mange generationer kan trives sammen.




White paper
Sæt professionel døgnvagt på din it-infrastruktur